Τσίπρας στον πλοίαρχο του «Γαύδος» για Ίμια: Υπέδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα

«Επέδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον πλοίαρχο του σκάφους του Λιμενικού Σώματος που διεμβολίστηκε από την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια.

Σε μία κίνηση στήριξης του Λιμενικού, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οριογραμμή, ο κ. Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, θέλοντας να στείλει μήνυμα στην Άγκυρα ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πολύ σοβαρή την πρόκληση στα Ίμια και στηρίζει πλήρως την παρουσία των δυνάμεών μας στην περιοχή.

Επισκεπτόμενος το υπουργείο Ναυτιλίας, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τα μέλη του πληρώματος του περιπολικού «Γαύδος» με τον κωδικό αριθμό 090 που δέχθηκε επίθεση από τουρκικό πολεμικό πλοίο το οποίο επιχείρησε να βυθίσει το ελληνικό πλοίο. Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν οι 27 άντρες και γυναίκες του Λιμενικού που βρίσκονταν εν πλω στο περιπολικό 090 περιέγραψε μέλος του πληρώματος του Γαύδος.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει, να δεχθεί ή να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός στέλνοντας προς την Άγκυρα μήνυμα σεβασμού του διεθνούς δικαίου και τήρησης των αρχών της καλής γειτονίας.

«Με απόλυτη νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα διαφυλάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει ανάγκη η περιοχή μας» διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι «η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που παίζει παιχνίδια, είναι μία χώρα-μέλος της Ε.Ε. και κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, μία χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή» .

«Σίγουρα κάποιους τους ενοχλεί η αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στις γεωπολιτικές εξελίξεις. Τους καλούμε να συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα» συμπλήρωσε.

Παράλληλα συνεχάρη την ηγεσία και τη δύναμη του Λιμενικού Σώματος για τις επιτυχίες τους, λέγοντας ότι επιτελούν το καθήκον τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.