Νίμιτς: Η ελληνική κυβέρνηση δεν αρνείται την εθνική ταυτότητα του λαού της ΠΓΔΜ – Τι απαντά το Ελληνικό ΥΠΕΞ

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν αρνείται την εθνική ταυτότητα του λαού της ΠΓΔΜ», είπε ο Μάθιου Νίμιτς απαντώντας σε ερώτηση εάν οι προτάσεις του εκτός του ονόματος, αφορούν και το θέμα της εθνικής ταυτότητας των πολιτών της ΠΓΔΜ, μετά τις κοινές δηλώσεις του με τον Υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν οι προτάσεις του, εκτός του ονόματος, αφορούν και το θέμα της εθνικής ταυτότητας των πολιτών της ΠΓΔΜ, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ είπε ότι δεν είναι θέμα των Ηνωμένων Εθνών το ζήτημα αυτό και πρόσθεσε ότι στις συναντήσεις που είχε με την ελληνική πλευρά δεν έχει ακούσει κάτι που θα σήμανε άρνηση της ταυτότητας του λαού της ΠΓΔΜ.

Η αντίδραση του ΥΠΕΞ

Κύκλοι του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Εμείς έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας με σαφήνεια. Δεν ερμηνεύουμε τον κ. Νίμιτς. Δεν ερμηνεύει ο κ. Νίμιτς εμάς».

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ από πλευράς του έθεσε θέμα «εθνικής ταυτότητας» και σημείωσε πως το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος.