Φωτίου: Καμία αλλαγή στο πολυνομοσχέδιο για τη μείωση των επιδομάτων πολυτέκνων – Θα το ξαναδούμε εντός του 2018

«Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο πολυνομοσχέδιο» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την έκτακτη συνεδρίαση που έγινε στη Βουλή για την περικοπή των επιδομάτων των πολυτέκνων.

Η υπουργός μίλησε στους συντάκτες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, που συγκάλεσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν απώλειες για κάποιους δικαιούχους, τις οποίες υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει μέσα στο 2018.

«Από τις 800.000 οικογένειες, οι 738.000 θα δουν αυξήσεις. Κάποιοι θα έχουν και μειώσεις. Αυτές θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στην χρονιά, γιατί η κυβέρνηση θα αφιερώσει την χρονιά στην προστασία των παιδιών» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Φωτίου.

Επίσης σημείωσε ότι:  «Λάθος έχει δημιουργηθεί αίσθημα καταστροφολογίας στους τρίτεκνους και πολύτεκνους. Σε μια μεταρρύθμιση μπορεί να έχεις και κάποιες απώλειες, τις οποίες θα τις αντιμετωπίσουμε».

Στην έκτακτη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Ξυδάκης.