Φωτίου: Η εισβολή του ΠΑΜΕ δεν άφηνε κανένα περιθώριο, ούτε για διάλογο ούτε για απαντήσεις

«Υπήρξε μία βίαιη εισβολή και δεν ζητήθηκε καν να υπάρξει συζήτηση», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, αναφερόμενη στο επεισόδιο με τα μέλη του ΠΑΜΕ στο γραφείο της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Όπως είπε, «η εισβολή δεν άφηνε κανένα περιθώριο, ούτε για διάλογο ούτε για απαντήσεις».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις του ΠΑΜΕ για την τροπολογία που αφορά τον τρόπο λήψης απόφασης για κήρυξη απεργίας, η κ. Φωτίου υποστήριξε στο ΑΜΠΕ ότι «το δικαίωμα για απεργία είναι ιερό, δεν καταργείται τίποτα».

Ακόμη, ανέφερε ότι η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, δεν αφορά τα δευτεροβάθμια σωματεία ούτε τα τριτοβάθμια, που εξακολουθούν να λαμβάνουν την απόφαση για απεργία με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή μέσα από τα διοικητικά συμβούλιά τους. Αφορά μόνο τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία.

«Δεν καταργείται το δικαίωμα της απεργίας. Αυτό που αλλάζει είναι το ποσοστό απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Με την προτεινόμενη διάταξη, ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να λάβει χώρα η συζήτηση και να ληφθεί απόφαση για την κήρυξη απεργίας. Συγκεκριμένα, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης», εξήγησε.