Τσίπρας από Κάλυμνο: "Μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας προς τους γείτονές μας"

Μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας προς τους γείτονες έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Κάλυμνο όπου βρίσκεται για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

«Είμαστε στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης για να να σηματοδοτήσουμε ότι εδώ χτυπά η ”καρδιά” της Ελλάδος. Είμαστε εδώ για να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Μήνυμα ειρήνης, συνεργασίας, ειρήνης και αποφασιστικότητας στους γείτονές μας.
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στην Κάλυμνο με σχεδόν μία ώρα καθυστέρηση. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν  ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Παρακολούθησαν την Ακολουθία του «Μεγάλου Αγιασμού», στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού και μετά μετέβησαν στον χώρο ρίψεως του Τιμίου Σταυρού για τον «Καθαγιασμό των Υδάτων».

Εκεί οι εικόνες ήταν συγκινητικές! Δεκάδες άνδρες κάθε ηλικίας, βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Καλύμνου με έναν νεαρό να καταφέρνει να φτάνει πρώτος στον σταυρό!

Μετά, ο νεαρός ανέβηκε στην αποβάθρα και είχε χειραψία με τον πρωθυπουργό.

Μετά τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανείων, ο πρωθυπουργός θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης της περιοχής, όπως αποφάσισε  το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου σε έκτακτη συνεδρίαση του. Η εκδήλωση ανακήρυξης του πρωθυπουργού σε επίτιμο δημότη Καλύμνου θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο- Αναγνωστήριο του Δήμου.
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να θέσει στον πρωθυπουργό ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν το νησί επιδιώκοντας την δρομολόγηση λύσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

11.00 π.μ. Ιερά πομπή και μετάβαση στον χώρο ρίψεως του Τιμίου Σταυρού για τον «Καθαγιασμό των Υδάτων».

11.30 π.μ. Πέρας τελετής αγιασμού υδάτων επιστροφή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού-Πέρας Ακολουθίας.

11.40 π.μ. Κίνηση προς το Ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ»

12.00 μ. Χαιρετισμός Δημάρχου- Επάρχου-Μητροπολίτου.

Τελετής ανακήρυξης του Πρωθυπουργού σε επίτιμο δημότη Δήμου Καλυμνίων

Χαιρετισμός Πρωθυπουργού. Επίδοση αναμνηστικών

13.00 μ.μ. Παράθεση επίσημου γεύματος.

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΝΔ παρακολουθεί την τέλεση του αγιασμού στο προαύλιο της Παναγίας της Τήνου και την τελετή αγιασμού των υδάτων, στο λιμάνι.