Το υπουργείο Παιδείας απαγόρευσε τις εκδρομές των μαθητών στο εξωτερικό

Στην κατάργηση των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, αναφέροντας ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα αδικηθούν μαθητές που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Η εγκύκλιος του υπουργείου -η οποία εκδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο- έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, καθώς βρίσκονται στον αέρα συμφωνίες μορφωτικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, «οι μετακινήσεις μαθητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων πλέον δεν επιτρέπονται. Εξαίρεση αποτελούν τα προγράμματα τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων».

Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι δεν έχουν καταργηθεί οι μετακινήσεις μαθητών στα πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Η κίνηση αυτή του υπουργείου έχει ως αιτιολογία ότι κάποιοι μαθητές αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε αυτά τα ταξίδια, κάτι που αντικρούουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων που πλήττονται περισσότερο από την συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς στήριζαν πολλά προγράμματά τους σε αυτά τα ταξίδια.

Το υπουργείο επιτρέπει τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές και τις αδελφοποιήσεις μόνο με ελληνικά σχολεία της ομογένειας και όχι της κάθε χώρας όπου θα είχαν τα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και άλλα εκπαιδευτικά συστήματα.