Singular Logic: Στις 21.30 η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Στις 19:00 της Κυριακής οι κάλπες θα κλείσουν, ενώ δυόμιση ώρες αργότερα, στις 21.30, θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος σύμφωνα με την Singular Logic. Όπως σημειώνει στην “Καθημερινή” ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Mιχάλης Καριώτογλου «η ιδιομορφία αυτών των εκλογών είναι ότι υπάρχουν πολλά μικρά κόμματα που ενδεχομένως θα βρίσκονται κοντά στο 3%».

Όπως αποκάλυψε ο κ. Καριώτογλου σε 4.815 εκλογικά τμήματα, που αντιστοιχούν στο 25% του συνόλου των εκλογικών τμημάτων, θα έχουν δοθεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους κινητά τηλέφωνα, με τα οποία, μετά το τέλος της καταμέτρησης θα μπορούν να στέλνουν κωδικοποιημένο μήνυμα στην εταιρεία με τα αποτελέσματα.

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτή είναι η πιο γρήγορη και ασφαλής ενημέρωση αποτελέσματος που οδηγεί σε ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος για όλη την επικράτεια. Η επιλογή των εκλογικών τμημάτων έχει γίνει με τεχνικά κριτήρια και όχι πολιτικά, καθώς προτιμώνται τα μεγαλύτερα και όχι τα πολύ μικρά που δίνουν μη ενδεικτικά αποτελέσματα για το σύνολο της επικράτειας, ενώ τα αποτελέσματα από τα τμήματα που διαθέτουν SRT, συνήθως καταφτάνουν στην Singular Logic το χρονικό διάστημα 20:00 – 21:00, με τις κάλπες να κλείνουν στις 19:00.

Επίσης για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές, οι περιφέρειες θα διαθέτουν τη δυνατότητα να καταχωρούν στο σύστημα μετάδοσης και τους σταυρούς, όμως η Singular Logic διευκρινίζει ότι εκτός από την Αθήνα και τον Πειραιά, τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας για τις υπόλοιπες περιοχές θα ανακοινωθούν την επόμενη μέρα.

Σ’ αυτές τις εκλογές τέλος, τα μισά από τα πρωτοδικεία της χώρας θα είναι συνδεδεμένα με το κεντρικό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών.