Κικίλιας: Όλοι οι Έλληνες έχουν τη θέση τους στο σχέδιό μας για τη χώρα

«Το συνέδριο τελείωσε, τώρα ξεκινάει η μεγάλη κοινή προσπάθεια να ενώσουμε τους Έλληνες και να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Το 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσε την κορύφωση μιας μακράς διαδικασίας προσυνεδρίων σε όλη την Ελλάδα και αναμφίβολα έστειλε μήνυμα ενότητας, ελπίδας και αλλαγής» είπε ο ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Ο τομεάρχης Άμυνας επισημαίνει πως η ΝΔ απέδειξε ότι δεν φοβάται να συγκρουστεί με τις ίδιες της τις παθογένειες αγκαλιάζοντας την κοινωνία και βάζοντας τέλος στην «επετηρίδα» των κομματικών γραφείων, ως μέσων ανέλιξης.
Κάνοντας απολογισμό του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι στο Συνέδριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με «λογισμό και όνειρο» στην ψυχή των Ελλήνων, «για την αλλαγή που πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από εμάς τους ίδιους».

«Να γίνουμε η αλλαγή που θα έρθει. Το συνέδριο αποτέλεσε το επιστέγασμα αυτής της αλλαγής. Και ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει αποδείξει ότι τολμά και την κάνει πράξη. Σήμερα μέσα στο κόμμα του και από αύριο στη χώρα. Έχουμε τώρα, την ευθύνη να εμπνεύσουμε τους πολίτες και να σηκώσουμε μαζί ψηλά τη σημαία της Ελλάδος» δηλώνει χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως οι δηλώσεις των πρώην προέδρων του κόμματος, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, απλώς επιβεβαίωσαν πως «η μεγάλη λαϊκή φιλελεύθερη παράταξη έμεινε ενωμένη και όρθια στην κρίση, βασιζόμενη στις ιδέες της, στα πιστεύω της και στη δύναμη της Αλήθειας.

Αυτά υπηρετούμε όλοι, με συνέπεια και γνώμονα το καλό της Πατρίδας. Αυτά μας οπλίζουν με πίστη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που έχει βαθιές ρίζες, πιστεύει στον εαυτό της και πατά γερά στα πόδια της. Όσοι διασπείρουν τέτοιες παραφιλολογίες, απλώς πασχίζουν να ξεφύγουν από τα δικά τους αδιέξοδα. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» λέει χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι στο συνέδριο συμμετείχαν και προσωπικότητες από διάφορους χώρους που δεν είναι κατ’ ανάγκη και στελέχη του κόμματος, ο κ. Κικίλιας δηλώνει «πως η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν το πλεονέκτημα να επικοινωνούν αμφίδρομα και οριζόντια με όλη την ελληνική κοινωνία. Ενώνουν και δεν διχάζουν. Δημιουργούν και δεν καταστρέφουν. Συνθέτουν και δεν αφαιρούν. Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία. Επιλέγει πέρα και πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, ανθρώπους έντιμους, αποτελεσματικούς και ικανούς, που πιστεύουν στην πολιτική που θέλει να υλοποιήσει. Όλοι οι Έλληνες έχουν τη θέση τους στο σχέδιο μας για την Ελλάδα που μας αξίζει».

Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ απέτυχαν και στο αντιμνημόνιο και στο μνημόνιο. «Έφεραν το ψέμα ως “πολιτικό πλεονέκτημα”, την εκδικητικότητα ως κομματική γραμμή, την απάτη ως υπέρτατη “πολιτική”, την απαξίωση της χώρας ως ιδεολογική υποχρέωση. Αυτοί είναι απέναντι στην κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει με τη δύναμη της αλήθειας και θα κριθεί από τους πολίτες για αυτά τα οποία λέει, αυτά τα οποία πράττει και όσα θα κάνει ως μελλοντική κυβέρνηση. Για όλα αυτά οι πολίτες θέλουμε να μας κρίνουν αυστηρά» λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος όσον αφορά την συμμετοχή της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη στο συνέδριο, ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ αναφέρει πως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως ακόμα και με αυτοδύναμη ΝΔ, θα αναζητήσει την επομένη των εκλογών τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις.