Συζήτηση για την εκλογή μουφτή στη Θράκη ανοίγει ο Γαβρόγλου

Έτοιμος να ξεκινήσει συζητήσεις με τη μουσουλμανική μειονότητα για εκλογή των Μουφτήδων, δηλώνει ο Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του, στον απόηχο των δηλώσεων Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής, λέει: «Θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων. Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος». Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει: «Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, με αφορμή τη συνέντευξη που θα μεταδοθεί απόψε το βράδυ (στις 9 μμ), ο κ. Γαβρόγλου κάνοντας εκτίμηση για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας είπε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Ερντογάν «έχασε την ευκαιρία να μιλήσει σε ευρωπαίους εταίρους», ενώ σε ερώτηση για το αν υπήρξε όφελος για τη χώρα μας από την επίσκεψή του, απαντά πως «είναι καλό να σπάνε οι πάγοι».