Αβραμόπουλος: Σποραδικοί οι έλεγχοι των Ελλήνων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Αναφερόμενος στους ελέγχους που πραγματοποιούνται στο Βέλγιο, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε πως σύμφωνα με ενημέρωση από τις βελγικές αρχές, πραγματοποιούνται μη-συστηματικοί, σποραδικοί αστυνομικοί έλεγχοι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στη βάση εκτιμήσεως κινδύνου και όχι μόνο για πτήσεις που έρχονται από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.

“Το ίδιο κάνουν κατά καιρούς και οι ελληνικές αρχές, όταν ακριβώς υπάρχει εκτίμηση κινδύνου, καθώς αυτό το δικαίωμα το έχουν όλες οι χώρες της ΕΕ και κατά καιρούς το ασκούν, όταν υπάρχει κάποια ειδοποίηση.

Συνεπώς ήταν κάτι που συνέβη μια φορά, δεν έχει συμβεί ενδιάμεσα. Κι εγώ ταξιδεύω από την Ελλάδα στο Βέλγιο και δεν αισθάνθηκα ότι υπήρχε κάτι το ιδιαίτερο. Νομίζω ότι ήταν υπερβολική η αντίδραση, αλλά σωστά έγινε για να ξεκαθαριστεί και αυτό το θέμα. Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι αυτοί οι αστυνομικοί έλεγχοι δεν γίνονται αυθαίρετα, προβλέπονται από τον κώδικα συνόρων Σένγκεν και περί αυτού και μόνο πρόκειται» δήλωσε χαρακτηριστικά.