Ερντογάν: Όποιος έχει πίστη δεν πρέπει να φοβάται - Αμανατίδης: Άλλα είχαμε συμφωνήσει

Μικρό διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε στην Κομοτηνή, στην είσοδο του σχολείου Τζελάλ Μπαγιάρ ανάμεσα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον Γιάννη Αμμανατίδη.

Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε ένα μικρόφωνο να μιλήσει. Τότε ο υφυπουργός εξωτερικών τον απέτρεψε, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «άλλα έχουμε συμφωνήσει κ. Πρόεδρε».

Ο Ερντογάν αντέδρασε και στη συνέχεια κατέβηκε σε αίθουσα του σχολείου όπου ανέφερε σε μια μαθήτρια ότι ζήτησε μικρόφωνο και δεν του το έδωσαν, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η κοπέλα να βάλει τα κλάματα. Ακολούθησαν διαβουλεύσεις και τελικά εκφώνησε την ομιλία του αφού τον προλόγισε ο κ. Αμανατίδης.«Μετέφερα τις αγωνίες σας στην ελληνική κυβέρνηση. Όποιος έχει πίστη δεν πρέπει να φοβάται να την δείξει», είπε στους συγκεντρωμένους ο Ερντογάν.

Νωρίτερα συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς, πολλοί από τους οποίους είναι από την Τουρκία αποσπασμένοι στην Ελλάδα βάση διμερών συμφωνιών, τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν πολλά παιδιά με τους γονείς τους, τα οποία χειροκροτούσαν και επευφημούσαν τον Τούρκο πρόεδρο.

 

 

 

 

Η επίσκεψη στο τζαμί

Στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ, στην Κομοτηνή, έφτασε νωρίς το μεσημέρι ο Τούρκος πρόεδρος όπου τον υποδέχθηκαν με θερμό χειροκρότημα και ζητωκραυγές περίπου 1000 Μουσουλμάνοι της Θράκης, που έφτασαν με λεωφορεία από όλη την περιφέρεια.

Όταν ο Ερντογάν εισήλθε στο τζαμί έγινε ξανά δεκτός με χειροκροτήματα με το πλήθος να φωνάζει «ηγέτη, ηγέτη».

Άλλωστε υπήρχαν αναφορές και για οπαδούς του που έφτασαν στην Ελλάδα από την Αδριανούπολη, την Προύσα ακόμα και την Κωνσταντινούπολη.

Το αεροσκάφος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης λίγο μετά τις 11:30 το πρωί.

Μαζί με τη συνοδεία του κατευθύνθηκαν προς την Κομοτηνή, όπου η τουρκική αποστολή ετοιμάζει φιέστα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προσευχηθεί στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί μειονοτικά σχολεία.

Η φρούρηση έξω από το τζαμί είναι ισχυρή ενώ η είσοδος σε αυτό γίνεται κατόπιν εξονυχιστικών ελέγχων.

 

 

 

 

Στη συνέχεια θα γευματίσει στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion». Στις 16:00 θα αναχωρήσει για την Τουρκία.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πολίτες

Την ίδια ώρα συγκέντρωση κατά της επίσκεψης Ερντογάν πραγματοποιούν πολίτες στη πλατείας Ειρήνης στην Κομοτηνή.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό, πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται αυτή την ώρα για να δηλώσει την αντίθεσή του με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου.