Στη Θράκη σήμερα ο Ερντογάν: Αγωνία για τις "ομάδες υποδοχής" & τις δηλώσεις του Σουλτάνου

Κι ενώ τα βλέμματα όλων είναι από χθες στραμμένα στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, η ανησυχία σήμερα για την επίσκεψή του στη Θράκη, κλιμακώνεται.

Τόσο για τις δηλώσεις που θα κάνει εκεί ο Τούρκος πρόεδρος, όσο και για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που ετοιμάζουν οι τοπικοί φορείς αλλά κι οι μουσουλμάνοι κάτοικοι.
Από το κυβερνητικό επιτελείο ναι μεν ελπίζουν η επίσκεψη να γίνει “στο πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί” ωστόσο μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο, ξέρουν ότι ο Σουλτάνος δύσκολα θα τηρήσει τους όρους που συμφωνήθηκαν, όσο κι αν η Αθήνα ασκεί Ευρωπαϊκή διπλωματία.

Η αγωνία είναι μεγάλη και για τις εκδηλώσεις υπέρ και κατά του Σουλτάνου που διοργανώνουν κάτοικοι και τοπικοί φορείς.
Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής ετοιμάζει φιέστα υποδοχής στις 12 το μεσημέρι στο τζαμί Κιρ Μαχαλά, κι έχουν κινητοποιηθεί περί τους 15.000 μειονοτικούς. Και ακόμη υπάρχουν φήμες ότι θα εμφανιστούν κι εισαγόμενοι κλακαδόροι από την Τουρκία για να μεγαλώσει η φιέστα.

Η ανησυχία είναι έντονη για την εμφάνιση ακραίων μουσουλμανικών στοιχείων που ίσως εμφανιστούν με πανό, φωνάζοντας συνθήματα αλυτρωτικού περιοχομένου.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του Ταγίπ Ερντογάν στη Θράκη:

11:15
Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğanκαι της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».
Υποδοχή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

12:10
Άφιξη στην Κομοτηνή. Επίσκεψη στο «Kirmahalle Cammi» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan.

13:30-15:00
Γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».

16:00
Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep TayyipErdoğan και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.