Στην Αθήνα ο Ερντογάν - Οι φωτιές που άναψε για Λωζάνη, Αιγαίο και Θράκη

Προκλητικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Ερντογάν μίλησε για «ανάγκη αλλαγής της Συνθήκης της Λωζάνης», λέγοντας ότι: «Η Συνθήκη δεν περιλαμβάνει μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την περιοχή. Ακριβώς γι αυτό πιστεύω ότι συν τω χρόνω, όλες οι Συνθήκες χρειάζονται μια επικαιροποίηση. Και η Λωζάνη με βάση τα πρόσφατα γεγονότα χρειάζεται μια επικαιροποίηση».

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει τονίζοντας πως «όταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να κάτσουμε κάτω και να συζητήσουμε».

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για τους τους τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα ζητώντας άσυλο.

Όπως είπε: «Όταν οι πραξικοπηματίες ήρθαν στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο, κάλεσα τον πρωθυπουργό και του είπα “αγαπητέ μου φίλε, αυτή είναι η απόφαση. Δραπέτευσαν από την Τουρκία και προσγειώθηκαν στην Ελλάδα. Αυτά τα άτομα οργάνωσαν πραξικόπημα και θέλω την έκδοσή τους στην Τουρκία. Αυτή ήταν η πρώτη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος”. Και μου είπε ότι θα δρομολογήσει την κατάσταση, και ότι σε 15 με 20 ημέρες θα εκδιδόταν στην Τουρκία. Αυτό είπε. Αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα».