Βορίδης: Πλαστά τα έγγραφα που προσκόμισε στη Βουλή ο Καμμένος

Σε βαρύτατες καταγγελίες εναντίον του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, προχώρησαν στελέχη της ΝΔ για το θέμα της πώλησης οπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου οι τομεάρχες Εσωτερικών Μάκη Βορίδης και Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφεραν πως τα πέντε έγγραφα που είχε καταθέσει ο Πάνος Καμμένος δεν είναι γνήσια. Όπως είπαν το έγγραφο της Σαουδικής Αραβίας για τον Βασίλη Παπαδόπουλο «είναι μια απλή εξουσιοδότηση, ένα κείμενο το οποίο δεν έχει καμία σφραγίδα επικυρώσεως».

«Ζητήσαμε από τη Σαουδική Αραβία να μας βεβαιώσει ότι αυτό το κείμενο είναι αυθεντικό και από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο κ. Αντέλ Αλ Σαϊφ έχει τη δυνατότητα να ορίζει πληρεξουσίους. Ο πληρεξούσιος είναι κάποιος και η εξαγωγική οντότητα είναι κάποια άλλη». “Είχε πει ψέματα”, είπε ο Μάκης Βορίδης για τον Πάνο Καμμένο και συνέχισε διερωτώμενος: “Τώρα κάνει και χρήση πλαστών;”.

“Θα έκανε και διάφορες δουλειές, είπε ο κ. Καμμένος για τον κ. Παπαδόπουλο. Ο πληρεξούσιος δεν κάνει δουλειές, εκπροσωπεί”, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Βορίδης κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι έχει πει σωρεία ψεμάτων για την υπόθεση.

«Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι ο κ.Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές, ότι δεν ήταν καθόλου πληρεξούσιος, ότι ο κ. Παπαδόπουλος ήταν ενδιάμεσος-μεσάζων. Γιατί ενώ υπάρχει νόμος, τον παραβίασε; Γιατί χρησιμοποιεί ψευδοέγγραφα στο κοινοβούλιο; Ποιον θέλει να ωφελήσει και ποιον να βλάψει;» είπε ο κ. Βορίδης.

Τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στην συνέντευξη Τύπου

 

 

 

 

 

Το γνήσιο πιστοποιητικό της Σερβίας και τα έγγραφα Καμμένου μαζί με τις δύο αιτήσεις χορήγησης σύμφωνης γνώμης για άδεια εξαγωγής του Βασ. Παπαδόπουλου προς το υπουργείο Αμύνης έτσι όπως παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου