Οι δεσμεύσεις του Προέδρου της ΝΔ για τη Μάνδρα και οι δηλώσεις της Δημάρχου

Αναλυτικά το ΔΤ της Πειραιώς:

Λίγο μετά τις 9 το πρωί βρέθηκε στο Δημαρχείο της Μάνδρας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος για δεύτερη φορά από την ημέρα της καταστροφής την πληγωμένη περιοχή της Δυτικής Αττικής, η οποία θρηνεί 23 νεκρούς. Συνοδευόταν από τον Τομεάρχη Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Σερρών κ. Κ. Καραμανλή και τους βουλευτές της περιοχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τη Δήμαρχο Μάνδρας, ζήτησε την άμεση αποζημίωση των πληγέντων και δεσμεύτηκε προσωπικά για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή. Από την πλευρά της η Δήμαρχος κυρία Γιάννα Κριεκούκη ευχαρίστησε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη συμπαράστασή του στους δημότες της Μάνδρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την κυρία Κριεκούκη περίπου 1300 σπίτια και καταστήματα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ βασικές υποδομές, όπως δρόμοι, σχολεία, πεζοδρόμια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Η Δήμαρχος εξήγησε μάλιστα ότι τα δυο νηπιαγωγεία της περιοχής είναι αδύνατον να ξαναλειτουργήσουν στο άμεσο μέλλον, ενώ λόγω ακαταλληλότητας του οδικού δικτύου, παραμένουν κλειστά και τα δημοτικά και τα γυμνάσια σχολεία της περιοχής.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τη δήμαρχο, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον κατεστραμμένο πρότυπο παιδικό σταθμό στη Μάνδρα και διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής. Συνομίλησε με κατοίκους, κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την μέρα της τραγωδίας, ενώ επισκέφθηκε και αρκετά σπίτια που επλήγησαν από τη θεομηνία και εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στις λάσπες.

Επίσης, ενημερώθηκε από τις εθελοντικές οργανώσεις για το έργο τους, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με άνδρες και γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας (στρατού και αστυνομίας) που συνδράμουν στις προσπάθειες αποκατάστασης της ομαλότητας στην περιοχή.

Ευχαριστώντας τον κ. Μητσοτάκη για το ενδιαφέρον, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που έλαβε από την πρώτη στιγμή η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η Δήμαρχος Μάνδρας αμέσως μετά την επίσκεψη δήλωσε:

«Σήμερα είχαμε την ουσιαστική παρουσία του Προέδρου, εδώ στο δημαρχείο. Στη συνέχεια θα δει και τους κατεστραμμένους χώρους της πόλης μας. Τον ευχαριστούμε θερμά, τον Πρόεδρο, για το ενδιαφέρον του. Πραγματικά μας διαβεβαίωσε ότι ήταν και είναι στο πλευρό μας. Και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα και μας δίνει δύναμη για τις επόμενες μέρες. Ευχαριστούμε κ. Πρόεδρε.
Μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί σε όλα τα επίπεδα. Και εντός της Ελλάδος και σε επίπεδο Ευρώπης. Ευχαριστούμε πολύ, για άλλη μια φορά, γιατί και ως Κόμμα μας στηρίξατε από την πρώτη στιγμή. Ευχαριστούμε και για τη σημερινή σας προσπάθεια».

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία με πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών της, έχει φέρει το ζήτημα των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες της Μάνδρας στο Ευρωκοινοβούλιο. Παράλληλα με επισκέψεις στελεχών της στην περιοχή έχει ήδη διανείμει πάνω από 60 τόνους τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης από αυτά που συνέλλεξαν μέχρι σήμερα τα μέλη και οι φίλοι της στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις της Αττικής. Σήμερα, 15 ημέρες μετά την καταστροφή, ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την αποζημίωση των πληγέντων.