Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα, μήπως σας εκβιάζει ο κ. Καμμένος ότι θα ρίξει την κυβέρνηση;

“Η επιλογή του κ. Τσίπρα να παραευρίσκεται στη Βουλή σήμερα επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της σκοτεινής υπόθεσης που συζητάμε σήμερα”, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση της επερώτησης των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύμβαση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρόκειται για «σκανδαλώδη όπως φαίνεται» η σύμβαση, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εφ’ όλης της ύλης κατά του Πρωθυπουργού και κατά τον προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας.

“Ο κ. Τσίπρας πρέπει να υπερασπιστεί τον κ. Καμμένο, δύο φορές τον επέλεξε για να συγκυβερνήσουν”, ανέφερε και πρόσθεσε απευθυνόμενος τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον υπουργό Άμυνας:

«Ταιριάζετε, η συγκολλητική ουσία που σας έφερε κοντά είναι ο τυχοδιωκτισμός, τα ψέματα, ο λαϊκισμός … Όπως ήρθατε μαζί, έτσι θα φύγετε και μαζί … Είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον κ. Καμμένο, κ. Τσίπρα».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, σε οποιαδήποτε κανονική χώρα, ο Πρωθυπουργός θα είχε καθαιρέσει τον υπουργό τουλάχιστον μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. «Κύριε Τσίπρα, μήπως σας εκβιάζει ο κ. Καμμένος ότι θα ρίξει την κυβέρνηση;» συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για κοινοβουλευτική πλειοψηφία συγκάλυψης, που, όπως είπε, έχει απορρίψει κάθε αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά τη σύμβαση πώλησης των βλημάτων, ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε, μεταξύ άλλων, τον κ. Τσίπρα: Γιατί εμπλέξατε έναν μεσάζοντα, γιατί υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα που ενέχεται σε παραβάσεις, υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει συμφωνία και αν υπάρχει γιατί δεν έχουν πιστωθεί 66 εκατ. στα δημόσια ταμεία;

Παράλληλα, έθεσε στον κ. Καμμένο το ερώτημα αν ο συγκεκριμένος μεσάζοντας έχει επιχειρήσει να κάνει και άλλες δουλειές με το Δημόσιο επί των ημερών του και αν τον γνωρίζει ή όχι;