Τζανακόπουλος για Κουφοντίνα: Τηρήθηκε κατά γράμμα ο νόμος-Η λογική Αλκατράζ έχει αποτύχει

“Τηρήθηκε κατά γράμμα ο νόμος” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχετικά με τη διήμερα άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, συμπληρώνοντας ότι “η λογική της δημοκρατίας δε μπορεί να είναι μια λογική εκδικητικής τιμωρίας”.

“Η δημοκρατική πολιτεία δεν μπορεί να λειτουργεί στη βάση ‘οφθαλμόν αντί οφθαλμού’. Η ‘λογική Αλκατράζ’ έχει αποτύχει” είπε ο κ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Κατηγόρησε παράλληλα τη Νέα Δημοκρατία ότι «καθοδηγεί» μια «επιχείρηση κατατρομοκράτησης». “Όλο το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα με έναν γενικευμένο παροξυσμό, έναν ηθικό πανικό, ο οποίος επιχειρείται να προκληθεί και ο οποίος δεν βοηθά στην οικοδόμηση ενός κλίματος ηρεμίας και ηπιότητας. Αυτή η επιχείρηση κατατρομοκράτησης, την οποία καθοδηγεί η Νέα Δημοκρατία, πολιτικά δημιουργεί ένα κλίμα που νομιμοποιεί καταστάσεις αυτοδικίας που δεν τιμούν τη δημοκρατία, δεν τιμούν τη χώρα μας και θα έπρεπε να έχουμε αφήσει πίσω”.