Μπακογιάννη για Κουφοντίνα: Γλένταγε σε ταβέρνα μετά τη δολοφονία του άντρα μου

«Αν σεβόταν τον νόμο που επικαλείται σήμερα, δεν θα έπαιρνε ένα 45αρι πιστόλι και θα αφαιρούσε ζωές», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, λίγα λεπτά μετά την έξοδό του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε η συνήγορος του καταδικασθέντα, Ιωάννα Κούρτοβικ, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Ναι, παρεμβαίνω στη διαδικασία και ξεκάθαρα λέω ότι είναι ύβρις αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή μπροστά μου. Έδωσε στον εαυτό του το δικαίωμα να είναι κριτής, δικαστής και εκτελεστής και εμείς ασχημονούμε; Που έχουμε βγει από το πρωί και φωνάζουμε;».

Ακόμη, ανέφερε ότι η άδεια δόθηκε, ενώ υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα και ενώ η κυβέρνηση αναζητά «ένα άλλοθι αριστεροσύνης». Στο σημείο αυτό παρατήρησε ότι μπήκε στις φυλακές νέος αντεισαγγελέας «με διαφορετική λογική και έτσι βγήκε».

«Με τον ίδιο νόμο είχαν αρνηθεί την άδεια όλες τις προηγούμενες φορές που τη ζήτησε. Το περί δικαίου αίσθημα λέει ότι όταν έχεις αφαιρέσει 11 ζωές μένεις στη φυλακή», πρόσθεσε και επέμεινε ότι το συμβούλιο έλεγε όχι, αλλά μόλις άλλαξε ο αντεισαγγελέας η άδεια δόθηκε.

Η βουλευτής της Ν.Δ., ιδιαίτερα φορτισμένη, ανέφερε για τον Κουφοντίνα: «Είναι ο αρχηγός, ο ιδεολογικός καθοδηγητής της 17Ν, που έγραψε βιβλίο και είπε ότι γλένταγε σε ταβέρνα μετά τη δολοφονία του άντρα μου. Έρχεται σήμερα και πανηγυρίζει και ανοίγει τα χέρια του και του φωνάζει η επιτροπή υποδοχής. Θα ήμουν πολύ λιγότερο στα κάγκελα αν έβγαινε η κυβέρνηση και έκανε την ίδια δήλωση που κάναμε εμείς», κατέληξε.