Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί ο Σημίτης λόγω "συκοφάντησής" του

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, με αφορμή πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας, που, όπως αναφέρει ο ίδιος, επιχειρεί τη συκοφάντησή του.

Η εφημερίδα Real News, η οποία έχει ως πρωτοσέλιδο τίτλο «Βάζουν στο κάδρο τον Σημίτη», γράφει ότι εστάλη στη Βουλή δικογραφία για την ανάμειξη του Γιάννου Παπαντωνίου στις προμήθειες των φρεγατών και του C4i. Επίσης, πάντα κατά το δημοσίευμα, υπάρχει κατάθεση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, στην οποία διατυπώνεται ο ισχυρισμός: «Xάσαμε τη συμφωνία γιατί εμείς στοχεύσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν κατευθείαν στον υπουργό Εσωτερικών και στον Πρωθυπουργό».

Ο Κ. Σημίτης, σε γραπτή ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «εφεξής θα προσφεύγει στη δικαιοσύνη εναντίον οποιουδήποτε, ο οποίος υπό τον μανδύα μιας δήθεν “αντικειμενικής πληροφόρησης” επιχειρεί στην πραγματικότητα τη συκοφάντησή του».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, «ο Μ. Ζοσεράν, που ισχυρίσθηκε προ του 2006 ότι ο κ. Σημίτης εμπλέκεται στην προμήθεια του SAIC, έχει καταδικαστεί ήδη από τα γαλλικά δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι δύο γαλλικές εφημερίδες, που αναδημοσίευσαν τις δηλώσεις του, καταδικάστηκαν επίσης. Οι διάφοροι ισχυρισμοί του αποδείχθηκαν ψευδείς. Έχει τιμωρηθεί ακόμη για άλλες παρανομίες με ποινή φυλάκισης, την οποία και εξέτισε. Βεβαίως, προ πολλού είχε απολυθεί και από την εταιρεία Thales στην οποία ήταν σημαίνον στέλεχος».