Μητσοτάκης: Είστε χυδαίοι και συκοφάντες-Tσίπρας: Σας έχει λείψει η εξουσία

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την «άγρια κατάσταση βίας και ανομίας» στη χώρα εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της «Ώρας του Πρωθυπουργού» στη Βουλή.

«Η ανομία κερδίζει συνεχώς έδαφος με τη συνέργεια και την ανοχή της κυβέρνησης. Οι Έλληνες φοβούνται» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή το νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών που είχε ως αποτέλεσμα, όπως είπε, 2.000 έγκλειστοι που είχαν καταδικαστεί για σκληρές κακουργηματικές πράξεις να βγουν από τη φυλακή».

«Τι έχετε να πείτε στη σύζυγο του εστιάτορα στην Ύδρα που δολοφονήθηκε από ληστές που απελευθερώθηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου; Στα παιδιά του συνταξιούχου που δολοφονήθηκε από ανθρώπους που αφέθηκαν ελεύθεροι με το νόμο Παρασκευόπουλου; Τι έχετε να πείτε στην ηλικιωμένη που έκαψαν με σίδερο εγκληματίες που απελεύθρώθηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου;» είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, τον οποίο και κάλεσε «να αλλάξει το νόμο για τα κριτήρια αποφυλάκισης», αλλά και «να ζητήσει συγγνώμη» από τους οικείους των θυμάτων.

«Η αστυνομία έχει ικανά στελέχη. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η κυβέρνησή σας δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της, όταν προωθεί πολιτικές που της δένουν τα χέρια» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε: «Ποιος άνοιξε τις πόρτες των φυλακών; Η κυβέρνησή σας, για να τρέχει μετά η Αστυνομία να πιάνει αυτούς που εσείς αφήνετε ελεύθερους».

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση και για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ που είχε ως αποτέλεσμα, όπως είπε, «να συνυπάρχουν σήμερα στις ελληνικές φυλακές μεγαλομαφιόζοι με τρομοκράτες και λοιπούς ποινικούς». «Φυλακές υψίστης ασφαλείας υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αλλα εσείς τις καταργήσατε όταν αναλάβατε την εξουσία» ανέφερε για να προσθέσει ότι «οι νονοί και τα μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν πλέον ανενόχλητοι».

«Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου είχε οργανωθεί μέσα στη φυλακή, το οργανωμένο έγκλημά του έχει το επίκεντρό του στον Κορυδαλλό» συνέχισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει γιατί έφερε αυτόν τον νόμο. «Μήπως για να κάνετε το χατίρι κάποιων κρατουμένων; Τους χρωτάτε κάτι;» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στον συλληφθέντα για τα τρομοδέματα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι η σύλληψή του αποτελεί επιτυχία της Αστυνομίας και απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα συμπλήρωσε πως «η δική σας ”επιτυχία” είναι ότι εφόσον καταδικαστεί δεν θα πάει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, αλλά σε μία απλή φυλακή».

“Ποιος, όμως, δημιούργησε το πολιτικό κλίμα που όπλισε το χέρι του; Ποιος έκανε ακραία και μισαλλόδοξη αντιπολίτευση, κατασκευάζοντας ενόχους για τα Μνημόνια; Ποιος εξίσωσε τα Μνημόνια με τη βία και την τρομοκρατία; Το κάνατε εσείς από το 2011 ως το 2015. Τότε που βάλατε φωτιά στη χώρα για να έρθετε στην εξουσία και να ψηφίσετε νέα Μνημόνια. Η σύλληψή του αποτελεί επιτυχία της αστυνομίας. Από τύχη ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν έχασε τη ζωή του. Η δική σας «επιτυχία», κ. Τσίπρα, είναι ότι αν αυτός καταδικαστεί, δεν θα πάει σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, όπως θα έπρεπε. Θα πάει σε μια απλή φυλακή όπου θα μπορεί να δικτυώνεται με άλλους εγκληματίες, όπως ήδη συμβαίνει στις περισσότερες φυλακές της χώρας. Αλλά και η σύλληψή του, κ. Τσίπρα, έγινε με βάση ένα νομοθέτημα που εσείς προσωπικά, και αρκετοί από το Κόμμα σας πολεμήσατε, καταψηφίσατε και ακόμα και σήμερα ζητάτε να καταργηθεί. Αν δεν υπήρχε ο νόμος αυτός, συγκεκριμένα το άρθρο 187Α του ποινικού κώδικα που επιτρέπει τη χρήση D.N.A. ως αποδεικτικού υλικού, δεν θα είχε γίνει καμία σύλληψη και η υπόθεση δεν θα μπορούσε να λυθεί”.

Ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ακόμη ότι «πολλά τοπωνύμια έχουν γίνει συνώνυμα με την εγκληματικότητα», αναφέροντας ως παράδειγμα τα Εξάρχεια «που έχουν μετατραπεί σε άβατο».

«Δεν είναι όμως μόνο το κοινό έγκλημα. Η πολιτική βία επεκτείνεται. Τα πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε αρένα τραμπούκων και παραβατικών στοιχείων» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «στο Πάντειο καθηγητής είδε το πρόσωπό του να γίνεται αφίσα, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ο πρύτανης προπηλακίστηκε μέσα στο ίδιο του το γραφείο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το προαύλιο έχει μετατραπεί σε εμποροπανήγυρη».

Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Ευκλ. Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Γ. Χουλιαράκη «κάνοντας λόγο για κυνική δήλωση του οικονομικού επιτελείου» ότι «συνειδητά τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους, ότι διαλύετε την παραγωγική Ελλάδα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους».

«Ελπίζουμε να μη μιλήσετε κι εσείς για σαρανταποδαρούσες και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες γιατί ο κόσμος υποφέρει και δεν σας ανέχεται άλλο» σημείωσε.

Αλ. Τσίπρας: Ακροδεξιά ρητορική φόβου από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Για υιοθέτηση μιας «ακροδεξιάς ρητορικής φόβου» κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας του στη Βουλή στην ερώτηση για την εγκληματικότητα.

Όπως είπε, όσο άκουγε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε: «Ποιος είναι τώρα στο βήμα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Άδωνις Γεωργιάδης;» Επιλέξτε πού θελετε να πάτε το κόμμα, στο κέντρο ή στην ακροδεξία;», συνέχισε.
Έκανε λόγο για «απόλυτη υιοθέτηση μιας ακροδεξιάς ρητορικής του φόβου, την οποία έχουν υιοθετήσει άλλα κόμματα στην Ευρώπη, αλλά κόμματα ακροδεξιά, που τα πάνε καλά για τα κυβικά της».

Κατά τον κ. Τσίπρα, ο λόγος που το κάνει αυτό η Ν.Δ. είναι επειδή βρίσκεται σε πανικό, γιατί έλεγε ότι θα καταστραφεί η χώρα και ότι δεν θα κλείσουν οι αξιολογήσεις.

«Υιοθετείτε αυτήν την ακραία ρητορική επειδή δεν βολεύεστε με την πραγματικότητα ότι η χώρα ξαναβρίσκει τον βηματισμό της και βγαίνει από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν σας αρέσει που η χώρα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, γιατί ο μόνος καημός σας είναι να επιστρέψετε στην εξουσία».

Στο σημείο αυτό ο Πρωθυπουργός παρατήρησε ότι «ο καημός αυτός διαστρεβλώνει τα πάντα». «Επιτίθεστε ευθέως σε θεσμούς που διαφυλάττουν την ασφάλεια της χώρας», συμπλήρωσε για να τονίσει ότι η ΕΛΑΣ αξιοποιεί το δυναμικό της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην καταπολέμηση του εγκλήματος και πως τα τελευταία χρόνια έχει εξαιρετικά σημαντικές επιτυχίες και δεν αξίζει αυτού του είδους η γενίκευση

«Σήμερα στο κέντρο της Αθήνας αυτό που βλέπουμε όσοι κυκλοφορούμε είναι χιλιάδες τουρίστες και όχι κουκουλοφόρους να παίζουν κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία που συνέβαινε επί των ημερών σας», επεσήμανε.

Ακόμη, παρατήρησε ότι η Ν.Δ. έχει ζητήσει τρεις – τέσσερις φορές την παραίτηση Τόσκα, «που είναι ο μόνος υπουργός που επί υπουργίας του είχε τόσες επιτυχίες η Ελληνική Αστυνομία».
Μνημονεύοντας την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Κάνατε ό,τι περνούσε από το χέρι σας για να δημιουργήσετε κλίμα σιδερόφρακτης πόλης στην Αθήνα. Υπογράφατε απολύσεις αστυνομικών, εσείς ως υπουργός. Επί Ν.Δ. καταργήθηκαν 6.700 οργανικές θέσεις στην ΕΛΑΣ, ενώ το ίδιο διάστημα καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία».

«Είναι ντροπή όσα ισχυρίζεστε για τον νόμο Παρασκευόπουλου», σημείωσε, κάνοντας λόγο για έναν αναγκαίο νόμο, λόγω του χάους που επικρατούσε στις φυλακές.

Αναφορικά με τους δράστες της ληστείας και της επίθεσης με σίδερο σε 85χρονη στην Κυψέλη, για τους οποίους λεγόταν ότι είχαν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου, ο κ. Τσίπρας ότι μόνο ο ένας από αυτούς είχε βγει από τη φυλακή, αλλά με καταδίκη τεσσάρων μηνών για κλοπή, η οποία είχε μετατραπεί σε εξαγοράσιμη.

«Έτσι βγήκε έξω, όχι με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Λίγο σας νοιάζει αν έχει σχέση ο ισχυρισμός σας με την πραγματικότητα. Αρκεί ο ισχυρισμός σας να διαδοθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η ανομία συχνάζει στην αυλή σας»

Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. και με αφορμή το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης εμπλέκεται σε κυκλώματα εγκληματικής δράσης.

«Ψάχνετε την ανομία μόνο στα Εξάρχεια. Η ανομία συχνάζει και σε πιο χάι περιοχές και εσχάτως και στην ίδια την αυλή σας», σημείωσε.

Όπως είπε, την τελευταία εβδομάδα η ΕΛΑΣ έχει κουραστεί να συλλαμβάνει ανθρώπους με τους οποίους συναγελάζεστε, μέλη εγκληματικών οργανώσεων και μίλησε για τη σύλληψη ναρκέμπορου και για μαυραγορίτη χρυσού.

«Αυτοί είναι οι άριστοι με τους οποίους κάνουν παρέα οι άριστοι συνεργάτες σας κ. Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά και τον ρώτησε: «Θα απομακρύνετε τον έμπιστό σας ή θα συνεχίσετε να του παρέχετε κάλυψη;» για να καταλήξει: «Δυστυχώς για σας δεν ρωτάτε εσείς».

«Μέσα σε όλα αυτά ήρθε η κατάθεση της γραμματέως Χριστοφοράκου να μας θυμίσει ότι η ανομία πίνει καφέ στο σαλονάκι του κόμματός σας και μάλιστα από καφετιέρα Siemens», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.


Για ψέματα και συκοφαντίες έκανε λόγο στη δευτερολογία του ο Κυρ. Μητσοτάκης

Για «ψέματα» και «συκοφαντίες» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του, στη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό για την εγκληματικότητα και την ανομία.

«Έχετε κάνει πολλές κωλοτούμπες. Ένα πράγμα δεν αλλάζει: Η έφεσή σας στις προσωπικές επιθέσεις, στα ψέματα και στις συκοφαντίες. Είστε ο ίδιος Τσίπρας του 2014. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει» είπε, ενώ απαντώντας συγκεκριμένα στην αναφορά του Πρωθυπουργού περί απολύσεων αστυνομικών επί διακυβέρνησης Ν.Δ. επισήμανε: «Λέτε ψέματα. Είστε χυδαίοι και συκοφάντες. Ο κ. Δένδιας κατήργησε κενές οργανικές θέσεις. Όταν καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία οι εργαζόμενοι αυτοί μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις. Η έφεσή σας στο ψέμα είναι παντελώς ανεξέλεγκτη».

Ο κ. Μητσοτάκης αντέκρουσε τις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα για την υπόθεση Αυγενάκη, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι «ενώ σήμερα μιλάμε για ανομία έρχεται να θολώσει τα νερά με άσχετες υποθέσεις του παρελθόντος που έχουν απαντηθεί».

«Μέχρι τωρα έντυπα και ιστοσελίδες που είχαν στηθεί για λογαριασμό της κυβέρνησης λειτουργούσαν ως φερέφωνά της. Πρωτη φορά όμως βλέπω Πρωθυπουργό να λειτουργεί ως φερέφωνο εφημερίδας» είπε, χαρακτηριζοντας «αξιοθρήνητη» τη σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή. «Ήρθατε σήμερα να μιλήσετε ως επίσημος εκπρόσωπος του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ένα παρακράτος που τρέφεται από σκοτεινούς μηχανισμούς, που όταν δεν εκβιάζει συκοφαντεί, που το στηρίζουν συγκεκριμένα ΜΜΕ που κατασκευάστηκαν για να το στηρίζουν».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «όχι μόνο γυρνάει τη χώρα πίσω, αλλά την επιστρέφει στη χειρότερη περίοδο του ‘Αυριανισμού’».

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τις «ανησυχίες» του Πρωθυπουργού για την κατεύθυνση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «η αλήθεια είναι μία: η Ν.Δ. πάει προς τα πάνω κι εσείς πάτε προς τα κάτω».

Αναφέρθηκε παράλληλα εκ νέου στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου, σχολιάζοντας πως «δεν μας αρέσει καθόλου το γεγονός ότι κυνικά ομολογείτε ότι η πολιτική σας διέλυσε τη μεσαία τάξη, γιατί λέει θέλατε να τα πάρετε από τα μεσαία στρώματα για να τα δώσετε στους φτωχούς». «Εσείς τα παίρνετε από όλους και κάνετε όλους φτωχότερους, αυτή είναι η παρακαταθήκη της πολιτικής σας κ. Τσίπρα» συμπλήρωσε.

“Κύριε Τσίπρα, δεν πήρα κανένα δώρο από καμία Siemens”

“Κύριε Τσίπρα, δεν πήρα κανένα δώρο από καμία Siemens. Το γνωρίζετε πολύ καλά και επιμένετε να επαναλαμβάνετε την ίδια σταθερή συκοφαντία. Θα σας ζητήσω να μην το ξανακάνετε, γιατί ψεύδεστε, για άλλη μια φορά, και σε αυτό το ζήτημα” ανέφερε στην τριτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ως προς το ζήτημα του παρακράτους στο οποίο αναφέρθηκα: Δεν σας φαίνεται παράξενο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κάθε φορά να διαρρέονται επιλεκτικά αποσπάσματα στην ίδια εφημερίδα που αφορούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας; Σας φαίνεται λογικό αυτό, κ. Τσίπρα; Σας φαίνεται λογικό ότι σήμερα εσείς εδώ ως πρωθυπουργός δεν μπορείτε να διασφαλίσετε το απόρρητο των επικοινωνιών; Σας φαίνονται λογικά αυτά που συμβαίνουν;”

“Εξηγήστε μου, λοιπόν, εάν επικροτείτε αυτήν την πραγματικότητα με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι. Μονίμως να αισθανόμαστε απειλή ότι κάποιος μας ακούει και ότι κάποια συνομιλία μπορεί να διαρρεύσει σε κάποιο φιλικό σας έντυπο για να δημιουργήσετε πρόβλημα, υποτίθεται, στη Νέα Δημοκρατία.”

“Για άλλη μια φορά, είπατε ψέματα: Ο κ. Σκλαβούνης ουδέποτε ήταν σύμβουλός μου. Για μια ημέρα ανακοινώθηκε το όνομα του, στη συνέχεια δημοσιεύτηκε αυτή η κατηγορία, η οποία δεν έχει αποδειχτεί ακόμα, το τονίζω. Διότι, για άλλη μια φορά, σπεύδετε εσείς να δολοφονείτε χαρακτήρες. Αλλά, όταν κάποιοι άνθρωποι θα έρθουν στο δικαστήριο και θα αθωωθούν, το μόνο που θα έχει απομείνει θα είναι η σπίλωση του χαρακτήρα τους.”

“Αυτά που μου λέτε για τον κ. Μαυρίκο ούτε τα γνωρίζω, ούτε με αφορούν. Αλλά ίσως θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Παππά για τα τιμολόγια που εξοφλούσε στον κ. Δαβαράκη” κατέληξε.