Μαυραγάνης για ηλεκτρονικές κάρτες: Ο κόσμος παρανόησε, πιθανόν να ευθυνόμαστε κι εμείς

Σε παρανόηση των πολιτών απέδωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Μαυραγάνης, τις ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων για την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών, αναγνωρίζοντας πάντως ότι πιθανόν ευθύνεται και το κράτος.

«Ο κόσμος παρανόησε. Ευθύνονται οπωσδήποτε και οι δυο πλευρές σε μια παρανόηση, άρα και εμείς» είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «ο ΟΑΣΑ βγάζει ανακοινώσεις καθημερινά στο Μετρό για το θέμα».

Ο κ. Μαυραγάνης διευκρίνισε ότι ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Μεταφορών ήταν η όλη διαδικασία να γίνεται διαδικτυακά, ωστόσο, όπως είπε, το απαγόρευσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, υποστηρίζοντας ότι από αυτή την πηγή τα προσωπικά δεδομένα είναι τρωτά.

Σημείωσε ότι από το Φεβρουάριο γινόταν η διαδικασία μετάβασης «στη νέα εποχή», άλλα μόλις έκανε την ανακοίνωση ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης «έτρεξαν όλοι…». «Μπορεί να μην το είπε καλά ο υπουργός» πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός παραδέχθηκε επίσης ότι για την επέκταση της διάρκειας μηνιαίας κάρτας έως τα μέσα Νοεμβρίου «θα χαθούν κάποια χρήματα», αλλά και ότι το σύστημα με τα εισιτήρια έχει πρόβλημα.