Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ»

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι είναι «ένα ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ», με γνωστά λαμόγια, ενώ τον κατηγόρησε ότι το 2012 έκρυβε τις πραγματικές του θέσεις.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “δεν συζητώ το ζήτημα της σύνθεσης των ψηφοδελτίων του, γιατί πλέον είναι ένα ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Από το 3-4% που είχε ο Συνασπισμός, ο παλιός, που θα μπορούσε κανείς να τον προσδιορίσει στον αριστερό χώρο, όπως ήταν, σήμερα με το 27 – 30% – και δεν λέω από τον απλό κόσμο που τον ακολουθεί, τον ψηφίζει, αλλά κυρίως από τα στελέχη που έχει ενσωματώσει, από γνωστά λαμόγια μέχρι άλλους οι οποίοι έπαιξαν ρόλο στις αντιλαϊκές πολιτικές και στο χάλι που βρίσκεται σήμερα η χώρα, οι οποίοι έχουν ψηφίσει όχι μόνο ένα – υπάρχουν στελέχη, υποψήφιοι σήμερα που έχουν ψηφίσει ένα και δύο και τρία μνημόνια – που έχουν στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου”.

Σημείωσε μάλιστα ότι τον έχουν στελεχώσει «γνωστά λαμόγια» που έχουν ψηφίσει δύο και τρία μνημόνια, συνδικαλιστές που έπαιξαν υπονομευτικό ρόλο στο κίνημα και στελέχη που θήτευσαν δίπλα στην κυβέρνηση Σημίτη.

«Δεν μπορεί αυτό το κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερά να οδηγήσει τη χώρα σε άλλο δρόμο. Η αριστερά παραδοσιακά ήταν ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το 2012 έκρυβε τις πραγματικές του θέσεις και πλέον πήγε από την κατάργηση με ένα άρθρο, στη διαπραγμάτευση, λέγοντας ότι αποδέχεται τα μνημόνια διάρκειας και το σύμφωνο για το ευρώ.

Επεσήμανε, επίσης, ότι το ΚΚΕ θα συμμετείχε σε μία κυβέρνηση που θα ζητούσε διαγραφή χρέους, αλλά και ότι πρέπει να είναι στη θέση της ισχυρής αντιπολίτευσης, εκτιμώντας μάλιστα ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι τρίτο κόμμα.

Σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υπογράμμισε ότι “στη δική μας ανάλυση το Grexit δεν έχει να κάνει κυρίως με επιλογές, ούτε ελληνικών κυβερνήσεων, ούτε με επιμέρους επιλογές” και πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας ότι “μπορούν να συμβούν πάντα τα «ατυχήματα», όπως λένε. Όμως το κύριο ζήτημα, επειδή γίνεται μια συζήτηση στην ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις κυβερνήσεις αυτή τη στιγμή, είναι ότι υπάρχει η άποψη σε ισχυρούς κύκλους της αστικής τάξης, των μονοπωλίων, των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μιλάει για ΕΕ, για Ευρώπη δύο ταχυτήτων, που μιλάει για έξοδο κάποιων χωρών”.