Μητσοτάκης από το Α.Τ. Πέυκης: Η κυβέρνηση δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της

Προκλητική αδιαφορία στα θέματα της ασφάλειας καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, το οποίο έγινε τη νύχτα στόχος επίθεσης με μολότοφ.

Όπως γνωστοποίησε, θα καταθέσει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να έρθει στην Ώρα του πρωθυπουργού «να μας εξηγήσει γιατί δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της». «Ελπίζω αυτήν τη φορά να μην πει ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι επίκαιρο».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η χθεσινή επίθεση με μολότοφ προκαλεί θλίψη και οργή και πως κινδύνεψαν ζωές αστυνομικών, οι οποίοι καταβάλλουν υπερβάλλουσα προσπάθεια να διασφαλίσουν την τάξη και πολλές φορές αισθάνονται τελείως απροστάτευτοι.

«Το περιστατικό αυτό προστίθεται σε μία σειρά άλλων φαινομένων, τα οποία έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς. Την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ανάλογα φαινόμενα διασάλευσης του νόμου και της τάξης», σημείωσε.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρατήρησε ότι η εφαρμογή του νόμου και η ασφάλεια των πολιτών είναι μια ατζέντα χωρίς ιδεολογία.

«Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια και προσωπικά είμαι αποφασισμένος να αποκαταστήσω το νόμο και την τάξη στη χώρα», κατέληξε.