"Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις Βαρουφάκη" λέει το κίνημα του - Λάθος του Γάλλου ανταποκριτή  

Ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη για το ζήτημα της υποψηφιότητας του στις ευρωεκλογές το 2019, έκανε λόγο το κίνημα του DiEM25.

Όπως ανέφερε σε ένα κατά τα άλλα ακριβές άρθρο, ο Γάλλος ανταποκριτής από το Euractiv έκανε λάθος αναφορά σε λεγόμενα του Γιάνη Βαρουφάκη, αποδίδοντάς του τα ακόλουθα:

«Ο Βαρουφάκης σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές το 2019, αν και έχει δηλώσει ότι η Ευρωβουλή δεν είναι μία πραγματική Βουλή. Όμως εκείνος θέλει να κατέβει στις εκλογές στη Γερμανία για να δείξει ότι το ομοσπονδιακό μοντέλο είναι εφικτό και επίσης ότι η πολιτική που ακολουθεί σήμερα η Γερμανία είναι επιβλαβής για τους Γερμανούς»

Το κίνημα του Γιάνη Βαρουφάκη DiEM25 επισημαίνει επίσης ότι πρόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών είναι να διασφαλίσει ότι στις Ευρωεκλογές του 2019, οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν υποψήφιους από όλη την Ευρώπη που έχουν ενστερνιστεί τη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη DiEM25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επίσης επιβεβαίωσε ότι τα μέλη του DiEM25 συμμετέχουν σε μία συζήτηση για το αν και πώς ένα διεθνικό ψηφοδέλτιο με υποψήφιους, υποστηρικτές του Ευρωπαϊκού New Deal του DiEM25, θα μπορούσε να φτάσει ως τις κάλπες στις Ευρωεκλογές του Μαίου του 2019.

Για να εξηγήσει το πνεύμα και τη σημασία της διεθνικότητας, ο Γιάνης Βαρουφάκης έθεσε ως παράδειγμα την πιθανότητα του να κατέβει ένας Έλληνας στη Γερμανία, ένας Γερμανός στην Ελλάδα, ένας Ιταλός στη Γαλλία κτλ, στο νόημα ενός μοναδικού πανευρωπαϊκού ψηφοδελτίου. Δεν έγινε ποτέ καμία ανακοίνωση σχετικά με κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο σε οποιαδήποτε χώρα.

«Την προηγούμενη βδομάδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε πολλές συνεντεύξεις στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Δεν έδωσε καμία συνέντευξη στο Euractiv. Ίσως αυτό εξηγεί και τη δημιουργικό αυτοσχεδιασμό του ρεπόρτερ στην ερμηνεία των λεγομένων του Γιάνη Βαρουφάκη», καταλήγει το κίνημα στην ανακοίνωσή του.
οίνωσή του.