Κεφαλογιάννη: Απραξία και αοριστολογίες από την υπουργό Πολιτισμού

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, σχετικά με το δελτίο τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Καμεράτα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την αρχή του έτους, στο πλαίσιο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου (16/01/2017), είχαμε καταθέσει ερώτηση για την πλήρη αποδιοργάνωση της Καμεράτα -Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής. Ζητήσαμε, από τότε, συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τις ενέργειες και πρωτοβουλίες του Υπουργείου για τα επείγοντα και διογκωμένα διοικητικά, οικονομικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας.

Μήνες μετά είναι προφανές – μας το επιβεβαιώνει επισήμως άλλωστε και με δελτίο τύπου – ότι η Υπουργός κυρία Λυδία Κονιόρδου ουδέν έχει πράξει για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στον εποπτευόμενο Οργανισμό. Η απραξία της δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς τη συνηθίζει για όλα τα μικρά ή μεγάλα θέματα αρμοδιότητάς της.

Αλήθεια, μπορεί να μας πει η αρμόδια Υπουργός ποια ήταν όλα τα “εμπλεκόμενα μέρη και η ελεγκτική εταιρεία” που συμμετείχαν στη “πρώτη” συνάντηση;

Μπορεί να μας απαντήσει ποιες συγκεκριμένα είναι οι αποφάσεις του “πρώτου βήματος” για τον Φορέα;

Τι, συγκεκριμένα, αποφασίστηκε για τη διοίκησή του, την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων, την εκπροσώπησή του στη Δικαιοσύνη;

Ποια είναι, αν υπάρχει βέβαια, η “επικείμενη” νομοθετική ρύθμιση την οποία προανήγγειλε η Υπoυργός Πολιτισμού στη γενικόλογη απάντηση της (21/03/2017) στον κοινοβουλευτικό έλεγχο;

Είναι αδιανόητο η Υπουργός Πολιτισμού κυρία Κονιόρδου να μας ενημερώνει αορίστως για “…την αφετηρία για την επίλυση του ζητήματος” τόσους μήνες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Μπορεί, βεβαίως, να υπάρχει ένα άλλοθι για την απραξία της. Να είναι απασχολημένη με ιδιωτικές της υποχρεώσεις που δεν της αφήνουν το περιθώριο να ασχοληθεί έγκαιρα και σοβαρά με το Υπουργείο, την πολιτική ευθύνη του οποίου έχει».