Χαμός στην «Αυγή»: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο

Σε κατάρρευση οδηγείται η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ “Αυγή” καθώς, μετά από μια επεισοδιακή συνέλευση, παραιτήθηκαν ο αντιπρόεδρος Νίκος Τσαγκρής και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας. Απ’ τις βασικές αιτίες των παραιτήσεων είναι και το οικονομικό, αφού οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει μισθούς 4 μηνών. Μάλιστα στις προθέσεις τους είναι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο αντιπρόεδρος Νίκος Τσαγκρής κοινοποίησε την παραίτησή του με επιστολή, στην οποία αναφέρονται σοβαρές αιχμές για την αντιμετώπιση της εφημερίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα την κατάρρευση της διοικητικής πυραμίδας της εφημερίδας. Μιλά για «πρωτόγνωρη γραφειοκρατική και ευθυνοφοβική αναβλητικότητα σε βαθμό ματαίωσης» και επισημαίνει ότι στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς «δεν διακρίνεται ούτε ίχνος πολιτικής ή δημοσιογραφικής βούλησης, ούτε καν για τη συζήτηση, πόσο μάλλον για την επίλυση των συγκεκριμένων δομικών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων».

Μετά τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις, αναζητούνται στελέχη για να επανδρώσουν το διοικητικό συμβούλιο της Αυγής κι ασφαλώς νέα κεφάλαια για να συνεχιστεί η έκδοσή της. Να αναφέρουμε ακόμη ότι οι πωλήσεις της έχουν καταρρεύσει σε περίπου 1000 φύλλα ημερησίως!