Υπέρ της αλλαγής φύλου με απλή δήλωση τάσσονται οι ΑΝΕΛ

Τελικά ‘ΝΑΙ’ θα ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου που τίθεται σε ψηφοφορία με τον τίτλο «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Την υποστήριξη του κόμματος – κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε με μια ανακοίνωσή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Πρόσθεσε επιπλέον ότι ο ίδιος είναι κατά της υιοθεσίας παιδιών από ζευγάρια ομόφυλων γονέων. Ενώ έθεσε ως όρο για να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο να επιτρέπεται η αλλαγή φύλου άπαξ.

Πληροφορίες επίσης κάνουν λόγο ότι οι ΑΝΕΛ θα πουν «ναι» και στην τροποποιημένη από το υπουργείο Δικαιοσύνης ρύθμιση για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» για την οποία είχαν αντιταχθεί -με αποτέλεσμα να την αποσύρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής για να την επαναφέρει τροποποιημένη.

Υπέρ θα ψηφίσουν, όπως έχουν ανακοινώσει, το Ποτάμι, η ΝΔ και ΔΗΣΥ, υπό την προϋπόθεση να υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία , δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να ψηφίσουν υπέρ. Κατά τάχθηκαν Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ και ΧΑ.