Σαντορινιός: Η πολιτεία βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους των μικρών νησιών

«Η πολιτεία, εμπράκτως, δείχνει ότι είναι δίπλα στους κατοίκους των μικρών νησιών και υλοποιούμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί» τόνισε, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφερόμενος στην σημερινή επίσκεψη του ίδιου και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά στα νησιά Λειψοί, Αρκιοί και Αγαθονήσι.

Η επίσκεψη αφορά την υλοποίηση της παροχής δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας, θέμα που θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντικό. Όπως, μάλιστα, επισήμανε ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, υπολογίζεται ότι κάθε οικογένεια θα έχει όφελος από το συγκεκριμένο πρόγραμμα περί τα 800 ευρώ τον χρόνο.

Τόσο στον κ. Παππά, όσο και στον κ. Σαντορινιό, ο Δήμος Λειψών απένειμε αναμνηστικές πλακέτες για τις προσπάθειες που καταβάλλουν προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα των μικρών νησιών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στους Λειψούς, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί. Μεταξύ άλλων, άλλων τέθηκαν το θέμα της επέκτασης του λιμανιού, της αφαλάτωσης του κτιρίου επιβατών στο λιμάνι και γενικότερα ζητήματα που αφορούν τις υποδομές του νησιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ