Μητσοτάκης: H πληγή από τα Τροχαία στην Κρήτη είναι πολύ μεγάλη - 37 νεκροί είναι πολλοί

Το θέμα της οδικής ασφάλειας έθιξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη που πραγματοποίησε νωρίτερα στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.

Ο κ. Μητσοτάκης προ ημέρων εξέφρασε μέσω των social media την ανησυχία του για την ραγδαία αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στη Κρήτη, για αυτό και ο άξονας της σημερινής συζήτησης αφορούσε κατά κύριο λόγο το ζήτημα της οδικής συμπεριφοράς στην Κρήτη ενώ επί τάπητος τέθηκε και το θέμα του ΒΟΑΚ και των υποδομών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του νησιού, εθελοντικές ομάδες διάσωσης και πρόληψης, αθλητικοί σύλλογοι, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με μία σύντομη εισαγωγή του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η εκδήλωση θα είναι πολλαπλά ωφέλιμη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε πως «καμία περίοδος δεν είναι ακατάλληλη για μία πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης.»

Ακόμη, πρόσθεσε: «Είμαι εδώ και ως Κρητικός. H πληγή από τα Τροχαία είναι πολύ μεγάλη. 37 νεκροί στην Κρήτη είναι πολλοί. Τα 2/3 είναι νέοι άνθρωποι. Πρέπει να κάνουμε όλοι όσα μπορούν να γίνουν για να αλλάξει η κατάσταση.»

«Το κείμενο το έγραψα αυθόρμητα. Ξέρω πως συζητήθηκε. Έλαβα πολλά μηνύματα. Δεν ήθελα να μείνω σε αυτό.», είπε αναφερόμενος στην ανάρτηση που έκανε σχετικά με τα τροχαία και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να κάνουμε δυο βήματα παραπέρα. Τι μπορούμε να κάνουμε στο ζήτημα της οδικής ασφαλείας στην Ελλάδα και την Κρήτη. Οι αριθμοί προκαλούν θλίψη και τρόμο. Τα τροχαία στην Ελλάδα είναι η πρώτη αιτία θανάτου για νέους 18-35. Στην Κρήτη τα Τροχαία είναι στην υψηλότερη θέση σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα και αυτό δε μας τιμά.»

Ακόμη, ο πρόεδρος αναφέρθηκε τόσο στις υποδομές όσο και στη συμπεριφορά των οδηγών.

«Εκτός από τους δρόμους φταίνε και οι οδηγοί. Είναι ζήτημα όλων όσοι κάθονται στο τιμόνι. Δεν ωφελεί να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε το πρόβλημα. Ανησυχώ διπλά στην Κρήτη απ’ ότι ανησυχώ στην Αθήνα. Ας κάνουμε αυτά που πρέπει για να γίνουν οι δρόμοι μας πιο ασφαλείς.», τόνισε.

Ο ίδιος τόνισε πως η ΝΔ έχει καταθέσει συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων και υπογράμμισε πως «η κριτική μας θα συνοδεύεται από προτάσεις».