Καυγάς Λοβέρδου - Κατρούγκαλου στη Βουλή: "Είσαι πολιτικό «μαλάκιο, με εύκαμπτη μέση" (βίντεο)

Έντονο διαπληκτισμό είχαμε νωρίτερα μέσα στο Κοινοβούλιο μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου, με αφορμή τη μη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο συνέδριο της Εσθονίας, τον συμψηφισμό κομμουνισμού – ναζισμού, αλλά και τα όσα έγιναν μετά την ανάρτηση της Εύας Καϊλή για τον παππού της.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τον κ. Κατρούγκαλο “υπάλληλο υπουργών του ΠΑΣΟΚ με ευέλικτη και εύκαμπτη μέση”, και “πολιτικό μαλάκιο που περιφέρεται πολιτικά εδώ και εκεί”.

Κατόπιν ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι με τα όσα είπε ο κ. Λοβέρδος έχει αυτοπροσδιοριστεί από όσους τον άκουσαν και τον είδαν.

Ο κ. Κατρούγκαλος νωρίτερα, αναφερόμενος στην Εύα Καϊλή έκανε λόγο για ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ με πτωματοπολεμικά επιχειρήματα, που αρχικά μιλούσε για σφαγή του παππού της και μετά ομολόγησε ότι δεν είχε καμία σχέση εξ αίματος με εκείνον. «Τα πράγματα είναι πιο ενδιαφέρονται στο ακραίο κέντρο. Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει πτωματολογικά επιχειρήματα που ακούγαμε το ’50. Επικαλέστηκε τον σφαγιασμό του παππού της που μετά παραδέχθηκε ότι δεν είχε αιματολογική συγγένεια» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Ορισμένοι από εσάς προετοιμάζετε μετάβασή σας στην ΝΔ του Μητσοτάκη που έχει μεταλλαχθεί”.

Σχετικά με τη μη συμμετοχή της κυβέρνησης στο συνέδριο της Εσθονίας και τα όσα έγιναν, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αφορούν ψηφαλάκια και ψηφοθηρία και πως ο ίδιος αλλά και το κόμμα του καταδικάζουν εξ ορισμού όλα τα καλλιστεία καθαρμάτων.