Γαβρόγλου: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου για το σημερινό νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Λυκείου που πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γαβρόγλου είπε πως φέτος δεν θα υπάρξουν αλλαγές και ότι το 2018 θα γίνουν λελογισμένες αλλαγές στη Β Λυκείου και το 2019 στη Γ’ Λυκείου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «στόχος είναι ξανακερδίσουμε το σχολείο».

Ο υπουργός έκανε λόγο για δραματική μείωση στα μαθήματα. Ειδικότερα, ο υπουργός ανέφερε ότι ο αριθμός των μαθημάτων θα μειωθεί στα 10 για την Β’ Λυκείου και 15 στη Γ’ Λυκείου, ενώ σημείωσε ότι στην Α’ Λυκείου δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Ακόμη ένας στόχος σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου είναι τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις και όχι τεχνικές για να εισάγονται στα ΑΕΙ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων στις 11 Σεπτεμβρίου δηλώνοντας ότι όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά.

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις στο πλαίσιο του διαλόγου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.