Ν.Δ.: Δύο χρόνια μετά το τρίτο μνημόνιο, το αποτύπωμα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι οδυνηρό

Οδυνηρό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία έχει αφήσει η διετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δύο χρόνια μετά την επικύρωση του τρίτου μνημονίου, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ επιβάρυναν τη χώρα με τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και ότι, στη διάρκεια αυτής της διετίας, αποκαλύφθηκε «η κατάρρευση των ψευδαισθήσεων που η αυτοαποκαλούμενη ριζοσπαστική Αριστερά επί χρόνια καλλιεργούσε».

Σύμφωνα με τη Ν.Δ., αποκαλύφθηκε η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, να σχεδιάσει ρεαλιστικά και να εκτελέσει αποφασιστικά.

«Αποκαλύφθηκαν οι πομφόλυγες για δήθεν “παράλληλα προγράμματα” και για “αριστερά πρόσημα”, η μνημονιακή μετάλλαξη, που συνοδεύτηκε από τη “διαρκή αφοσίωση” στο μνημόνιο, αποκαλύφθηκε ότι η “αριστερή ψυχή” γίνεται θυσία στο βωμό για λίγη πολιτική εξουσία», αναφέρει η Πειραιώς.

«Δύο χρόνια χάθηκαν. Η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση. Το οικονομικό κλίμα κατέρρευσε. Οι επιχειρηματικές προσδοκίες και η καταναλωτική εμπιστοσύνη συρρικνώθηκαν. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας επιδεινώθηκε. Το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώθηκε και το βιοτικό τους επίπεδο μειώθηκε. Πλούτος εξανεμίσθηκε. Νέα μέτρα, ύψους 14,5 δις ευρώ, παράλληλα με κεφαλαιακούς περιορισμούς επιβλήθηκαν», συμπληρώνει η Ν.Δ., η οποία προσθέτει ότι «τα ψέματα συνεχίζονται, καθώς η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια».

«Μόνο που η ίδια πρόσφατα ψήφισε ένα σκληρότατο τέταρτο Μνημόνιο, με νέα μέτρα μέχρι το 2022 και πολύ ψηλά πρωτογενή πλεονάσματα», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.