Πρ. Παυλόπουλος: Πάντα νομικώς ενεργές οι απαιτήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Η Ελλάδα θεωρεί διαχρονικώς ότι οι απαιτήσεις που αφορούν το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι πάντα νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.από τα Ανώγεια της Κρήτης, όπου παρευρέθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.

Ακόμη, τόνισε ότι αυτή η θέση δεν υποστηρίζεται από την Ελλάδα μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο του διεθνούς νομικού πολιτισμού. «Και μέσα σε αυτόν τον διεθνή νομικό πολιτισμό, αλλά και τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό, θα πρέπει να υπάρξει δίκαιη λύση», πρόσθεσε.

Ο κ. Παυλόπουλος τάχθηκε για ακόμη μία φορά υπέρ μιας ενωμένης Ευρώπης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. «Συμπεριφέρεται στη διεθνή πολιτική ζωή με απόλυτο σεβασμό στο ευρωπαϊκό και το διεθνές Δίκαιο, στο σύνολό τους. Είναι, δηλαδή, δύναμη που εργάζεται για την ειρήνη και την ανάπτυξη τόσο στην εγγύς περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.