Ο Καμμένος πήρε πίσω όσα είπε για τον Βούτση - ΝΔ: "Ν' ασχοληθεί με την απολογία για τον ισοβίτη"

Ρίχνει τους τόνους ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κι υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος ως προς τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την κλήρωση σημαιοφόρων στις τάξεις του Δημοτικού αλλά και τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, για την Ορθοδοξία.

Μπορεί χθες ο κ. Καμμένος να επιτέθηκε φραστικά στον κ. Βούτση δηλώνοντας: «δεν είμαστε “Ταλιμπάν” της Ορθοδοξίας, αλλά η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που προβλέπει ότι η Ελλάδα είναι ορθόδοξο κράτος», μπορεί σε ανάρτηση του στο Ttwittter να κατέστησε σαφές ότι οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής βρίσκουν κάθετα αντίθετους τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Σήμερα ωστόσο, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ επανήλθε στο θέμα πιο ήρεμος και διαλλακτικός επισημαίνοντας ότι οι ΑΝΕΛ θα μείνουν μέχρι τέλους με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση γιατί χθες αντέδρασε διαφορετικά και πολύ πιο έντονα, απάντησε: «Τέτοιου είδους δηλώσεις αφορούν τον καθένα και τα πιστεύω του. Όταν, όμως, γίνονται από τον πρόεδρο της Βουλής, έχουν ανάγκη μιας απάντησης από εμάς τους ΑΝΕΛ που μετέχουμε στην κυβέρνηση». Τόνισε ακόμη ότι «εκεί που έχουμε διαφωνία το συζητάμε και όπου μένει η διαφωνία δεν προχωρούμε μαζί. Έχουμε βρει τρόπο συνεννόησης και κατανόησης», τόνισε χαρακτηριστικά, «συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει τις δικές μας κόκκινες γραμμές, σε αυτά τα θέματα έχουμε τις απόψεις μας διαφωνούμε πολλές φορές». Και επεσήμανε ότι «φροντίζουμε με τον κ. Τσίπρα να μη μαζεύονται πολλά ώστε να μη φτάσουμε στο σημείο αυτό».

Αναδίπλωση του κ. Καμμένου είχαμε και στην κλήρωση των σημαιοφόρων, όπου είπε πως έχουν να κάνουν με το Δημοτικό, δεν είναι ταμπού στο Δημοτικό, όλοι έχουν το δικαίωμα να κρατούν τη σημαία, τονίζοντας μάλιστα «βεβαίως και δεν διαφωνώ». Επεσήμανε μάλιστα ότι το δικαίωμα ενός παιδιού να παρελάσει πρώτο και όχι στην τελευταία σειρά δεν πρέπει να το στερούμε και αυτό δεν είναι θέμα στο οποίο πρέπει να κάνουμε αντιπολίτευση.

Τις δηλώσεις αυτές του κ. Καμμένου σχολίασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική. Εκτός από την ακόρεστη δίψα του για εξουσία. Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας.

«Του συνιστούμε να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες – ενόψει της συζήτησης στη Βουλή – με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών» προσθέτει, στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ.