Βολές κατά της κυβέρνησης από τη Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική για την καθυστέρηση της επένδυσης στο Ελληνικό, για την απόφαση επιλογής σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία με κλήρωση αλλά και την αντιπαράθεση με τους δικαστές, ασκεί η Σοσιαλιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητεί συνέδριο μέσα στο 2017 για αλλαγή του καταστατικού και εκλογή Κεντρικής Επιτροπής και προέδρου από τη βάση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τάσης «θεωρούμε αδικαιολόγητη την καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την επένδυση του Ελληνικού, καθώς και την βραδύτητα που παρατηρείται σε άλλες επενδυτικές δράσεις» επιρρίπτοντας ευθύνες και στην έλλειψη πρωτοβουλιών από τα αρμόδια Υπουργεία.

Επιπλέον υπογραμμίζει την καθυστέρηση ως προς την αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων επιδεινώνει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.

Σε ό,τι αφορά στη Δικαιοσύνη καλεί την κυβέρνηση να μπει σε σοβαρό διάλογο με τις δικαστικές ενώσεις και τους δικηγορικούς συλλόγους για να δρομολογηθούν ρεαλιστικές λύσεις στο πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή της, ζητώντας να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσουν οι «άγονες φραστικές αντιπαραθέσεις».

Σχετικά με το ζήτημα των σημαιοφόρων η Σοσιαλιστική Τάση υπογραμμίζει ότι «η ανάπτυξη επίσης προϋποθέτει αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και αυτό με τη σειρά του απαιτεί την προώθηση της αξιοκρατίας. Οι τελευταίες αποφάσεις για την σημαία στα σχολεία, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, δεν συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Το κείμενο υπογράφουν οι: Κώστας Χρυσόγονος, Στάθης Πανταζής, Μαρία Πετράκη, Νικήτας Μπαριτάκης, Παύλος Τριανταφύλλου, Ευθύμιος Ευθυμιάδης, Ράνια Σταυροπούλου, Αντώνης Κοκορίκος, Ειρήνη Βασιλάκη, Ελένη Παπαδοπούλου και Γιάννης Αντώνενας