Τσίπρας για παρελάσεις: «Για μας αριστεία δεν είναι ποιος θα κρατάει τη σημαία γιατί ανήκει σε όλους"

Εν μέσω της πολιτικής θύελλας που έχει ξεσπάσει από χθες, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας η ανάδειξη του σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία να γίνεται με κλήρωση και όχι βάσει της βαθμολογίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απ’ το βήμα της ολομέλειας της Βουλής δήλωσε πριν λίγη ώρα:

«Για μας αριστεία δεν είναι ποιος θα κρατάει τη σημαία στα 7 και στα 8 χρόνια γιατί το εθνικό σύμβολο ανήκει σε όλους, αλλά για μας αριστεία είναι τα σχολειά να ανοίγουν στην ώρα τους, είναι να ανοίγουμε αντί να κλείνουμε βιβλιοθήκες, είναι να μπορούν οι νέοι επιστήμονες να μένουν στη χώρα τους».

Νωρίτερα σήμερα η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:

«Όλοι οι νέοι αξίζουν και θέλουν να αγωνιστούν, να εργαστούν, να δημιουργήσουν και να επιβραβευθούν για την προσπάθειά τους. Οι επόμενες γενιές της χώρας δεν μπορεί να προχωρήσουν στη ζωή, αν αξιολογούνται από τύχη και τζόγο. Η τύχη, ο τζόγος, η αναξιοκρατία, η λογική της ήσσονος προσπάθειας, είναι η φιλοσοφία ζωής του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Σε πλήρη αντίθεση με τις ιδέες και τις αξίες των ανθρώπων που θέλουν και αγωνίζονται για την ατομική, αλλά και την συνολική πρόοδο, της Πατρίδας μας. Προφανώς η Σημαία μας ενώνει και εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες.

Συμβολίζει στο μυαλό των νέων, την επιβράβευση του κόπου και της προσπάθειάς τους. Όμως, τι να περιμένει κανείς από μια Κυβέρνηση όπου ο Υπουργός Παιδείας λέει “οι καλοί καθηγητές και οι καλοί μαθητές να φύγουν από τη χώρα”, ενώ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομιλεί δεκάδες φορές με καταδικασμένο ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών».