Αιχμές Καμμένου για Γαβρόγλου: "Δεν έγινε από κλήρωση υπουργός - Οι άριστοι γίνονται υπουργοί"

Εμμένει στη διαφοροποίησή του στα ζητήματα του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και την ανάδειξη των σημαιοφόρων με κλήρωση, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος και σε σημερινή συνέντευξή του δε δίστασε να εκτοξεύσει βολές κατά ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

«Έχω διαφοροποιηθεί στο ότι δεν μπορεί να ισχύει την Ελλάδα μία αριστερή ατζέντα από μια μικρή ομάδα αριστερών που έχει απομείνει στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικοί άνθρωποι. Νομίζω ότι μαζί με τον κ. Λαφαζάνη που έφυγε μαζί με την κυρία Κωνσταντοπούλου έχει μείνει ένας μικρός πυρήνας του 4-5%… είναι κάποιοι πιο αυστηροί πολιτική της κεντρικής επιτροπής που επηρεάζουν την πολιτική της κυβέρνησης. Ο κ. Γαβρόγλου είναι υπουργός. Κάθε σύλλογος, συλλογική ενότητα, το κάθε κόμμα επιλέγει τους αρίστους, για να πάμε σε όλα τα θέματα, για να τους κάνει υπουργούς. Δεν έγινε από κλήρωση. Οι άριστοι μεταξύ ίσων, αλλά οι άριστοι και οι καλύτεροι γίνονται υπουργοί», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Σε ερώτηση για το άσυλο στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα ο κ. Καμμένος είπε ότι: «αν γίνεται βιαιοπραγία, διακίνηση ναρκωτικών, ΑΠΘ, Θεολογική σχολή Θεσσαλονίκης, πορνεία, πότε θα επέμβει η αστυνομία όπως λέει το άρθρο;» και σημείωσε : «Οταν γίνεται πορνεία, διακίνηση ναρκωτικών ή όταν κάποιος δέρνει έναν άλλον με ένα στιλιάρι, το έχουμε δει σε βίντεο, θα περιμένουμε να σκοτωθεί για να κάνει κακούργημα;. Δεν θα πρέπει να επέμβει κάποιος και να συλλάβει αυτόν που δέρνει κάποιον με το στιλιάρι;»

Και όταν ερωτήθηκε αν υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που δεν συμφωνούσαν με το συγκεκριμένο άρθρο για το άσυλο, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Βεβαίως. Υπάρχει μία ελευθερία, δεν είμαστε σε μαντρί. Έχουμε κάποιες αρχές. Εγώ δεν μπορώ να παραβιάσω τις αρχές μου, το έχω αποδείξει στα δύο χρόνια που είμαι βουλευτής».