Γαβρόγλου: "Δεν είναι έπαθλο η σημαία"-ΝΔ: "Είναι εκτός τόπου και χρόνου"

Σε οξύ πεδίο αντιπαράθεσης έχει εξελιχθεί η υπόθεση με την επιλογή σημαιοφόρου στο δημοτικό με κλήρωση που περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία με τον υπουργό Παιδείας να τονίζει σε μακροσκελή δήλωσή του ότι δεν είναι έπαθλο η σημαία και να κάνει λόγο και τη Νέα Δημοκρατία να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει τον κ. Γαβρόγλου “εκτός τόπου και χρόνου”, σημειώνοντας ότι  “η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας καταδικάζει την απόφασή του”.

Η δήλωση Γαβρόγλου

«Σήμερα ψηφίστηκε ένας ριζοσπαστικός νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που ανοίγει νέους ορίζοντες σε πολλά επίπεδα για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Σήμερα, επίσης, έχει γίνει κάτι εξίσου σημαντικό. Δημοσιεύθηκε το ΠΔ που ρυθμίζει και εκσυγχρονίζει την καθημερινότητα στα Δημοτικά σχολεία, καταργώντας αυτό που ίσχυε από το 1989, δηλαδή εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Αντί να χαιρετιστούν αυτά τα σημαντικά βήματα, ως βήματα που πάνε την εκπαίδευση μπροστά, έχουμε πάλι μία μίζερη αντιμετώπιση.

Η Νέα Δημοκρατία μαζί με τη Χρυσή Αυγή αυτή την φορά μας κάνουν κριτική για το θέμα της επιλογής του σημαιοφόρου. Αν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις αυτών των δύο κομμάτων είναι σαν να είναι γραμμένες από τον ίδιο συντάκτη.

Για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο.

Όλοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους.

Δεν είναι δυνατόν ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος. Εμείς προτείνουμε να γίνεται κλήρωση και να αναδεικνύεται ο σημαιοφόρος. Κλήρωση ανάμεσα σε ίσους ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία.

Δηλώσεις που συνδέουν την αριστεία με την σημαία είναι κάτι βαθιά αντιδημοκρατικό.

Οι επιδόσεις των μαθητών βαθμολογούνται, η αριστεία έχει πολλούς τρόπους να καταγραφεί.

ΝΔ: Γραφικός ο Γαβρόγλου, εκτός τόπου και χρόνου

Με σκληρή γλώσσα απαντά στις δηλώσεις Γαβρόγλου η Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Γαβρόγλου είναι εκτός τόπου και χρόνου, καθώς δεν αντιλαμβάνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας καταδικάζει την απόφασή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Παραμένει ένας γραφικός εκφραστής μιας ακραίας μειοψηφικής έκφρασης. Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι στη συνείδηση του κόσμου οι σημαιοφόροι στις παρελάσεις είναι ταυτισμένοι με την αριστεία και την πρόοδο».

Είναι ξεκάθαρο, καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «και αυτή η απόφαση θα αλλάξει από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».