Κικίλιας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πλήττει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα και διαλύει τη μεσαία τάξη

Σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει πως οι αποκαλύψεις του κ. Βαρουφάκη και του κ. Λαφαζάνη έρχονται να ενώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ της αποσταθεροποίησης της χώρας. Μια αποσταθεροποίηση που, όπως λέει, οι Έλληνες πλήρωσαν και πληρώνουν πολύ ακριβά με 100 δις. € κόστος στην οικονομία, κλειστές τράπεζες, 2 αχρείαστα Μνημόνια και φτωχοποίηση της ελληνικής οικογένειας.

Αναφορικά με την εμπλοκή κ. Καμμένου, ο κ. Κικίλιας κάνει λόγο για μία υπόθεση μείζονος πολιτικής σημασίας επισημαίνοντας πως τέτοιες σοβαρές υποθέσεις ή σκάνδαλα, κανονικά οδηγούν σε παραιτήσεις.

Σχετικά με τα θέματα που έχουν προκύψει με τη Δικαιοσύνη, ο κ. Κικίλιας τονίζει πως αυτή αποτελεί το καταφύγιο των αδύναμων και πως είναι το τελευταίο ανάχωμα απέναντι στην αυθαιρεσία της κάθε κυβέρνησης. “Κανείς δε μπορεί να παίζει με τους Θεσμούς της Χώρας.

Η δε πρωτοφανής, ιστορική ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών, δεν απαντά σε καμία κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης. Εξωτερικεύει τη βαθιά πεποίθηση της ελληνικής κοινωνίας, ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φλερτάρουν με καθεστωτικές νοοτροπίες” τονίζει χαρακτηριστικά.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει και για τα θέματα της οικονομίας κατηγορώντας την πως χρειάστηκαν «τρία χαμένα χρόνια και δύο Μνημόνια και αυτά με κλειστές τράπεζες, για να επιστρέψουμε πίσω στο 2014, με χειρότερους μάλιστα όρους.»

Όπως λέει, για να θεωρηθεί μια έξοδος στις αγορές επιτυχημένη πρέπει να συνδυαστεί με μια δομημένη και αξιόπιστη στρατηγική για το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα, την ανάπτυξη που θα βγάζει τη χώρα από τα Μνημόνια.

«Όλα αυτά όμως, προϋποθέτουν πρώτα από όλα, την “έξοδο” της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας είναι πλέον συνυφασμένος στο μυαλό των Ελλήνων, με σκληρά Μνημόνια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πλήττει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα και διαλύει τη μεσαία τάξη. Κάνει τα πάντα προκειμένου να μείνει στην εξουσία, δίνοντας αντιπαροχή ακόμα και το μέλλον της νέας γενιάς.

Όσον αφορά την αισιοδοξία της κυβέρνησης, σε καμία περίπτωση, δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Προφανώς, κάποιοι παραμένουν απομονωμένοι στην περίκλειστη γυάλα του Μαξίμου.

Και επιτρέψτε μου να σας πω, ότι αποτελεί ύβρη, ο Πρωθυπουργός να λέει σε τηλεοπτική συνέντευξη, γελώντας, τα μεγαλύτερα ψέματα στους Έλληνες. Οι πολίτες είναι στα όριά τους, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και η κυβέρνηση είναι πλέον πολύ «τοξική» για τη χώρα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά το αίτημα της ΝΔ για εκλογές , ο εκπρόσωπος το κόμματος τονίζει πως «όσο παραμένουν στην εξουσία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν υπάρχει ελπίδα και προοπτική αλλά η ζημιά στην οικονομία και την κοινωνία θα μεγαλώνει. To ζοφερό μέλλον που επιφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας για τους Έλληνες, θα του το επιστρέψουν, όποτε και αν γίνουν εκλογές».

Αναφορικά με την στρατηγική της διεύρυνσης της ΝΔ ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως η παράταξη επικοινωνεί αμφίδρομα και οριζόντια με όλη την ελληνική κοινωνία, χωρίς πολιτικές παρωπίδες και διαχωριστικές γραμμές. «Η πολιτική αλλαγή έρχεται για να ενώσει και όχι να χωρίσει, γιατί για εμάς δεν υπάρχουν Έλληνες «δικοί μας» και «δικοί τους». Υπάρχουν Έλληνες που αγωνίζονται καθημερινά σκληρά για να τα βγάλουν πέρα» .

Τέλος απαντώντας στο ερώτημα αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει θέση στη ΝΔ τονίζει πως ανήκει σε άλλο πολιτικό χώρο, ενώ για το αν θα διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας λέει πως δεν θα παίξει πολιτικά παιχνίδια δύο χρόνια πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρεται και στην επιτυχία της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ των νέων τονίζοντας πως το ότι πριν από χρόνια, κρέμασε στο λαιμό του το ίδιο μετάλλιο με την ίδια ομάδα, είναι η πιο γλυκιά ανάμνηση που μπορεί να έχει ένας αθλητής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ