Αβραμόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαστεί μετανάστες στο μέλλον

 

Για το μεταναστευτικό και την έκταση που πήρε μετά την έξαρση των δύο τελευταίων ετών, αναφέρθηκε σε δηλώσεις τους σε γερμανικό Μέσο ο επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρώπης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μιλώντας στη Süddeutsche Zeitung ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραχώρησε μια εκτενή συνέντευξη για το μεταναστευτικό και παραδέχεται ότι όταν το 2014 ανέλαβε τα καθήκοντά του δεν φανταζόταν πως θα ήταν έτσι τα πράγματα. «Είναι τώρα η σημαντικότερη δουλειά στις Βρυξέλλες» υπογραμμίζει. Λίγο παρακάτω δηλώνει πως «η Ιταλία χρειάζεται την πλήρη υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων. Την πρόθεσή τους αυτή εξέφρασαν στην τελευταία τους συνάντηση στο Ταλίν και οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τονίζει ακόμα πως η ΕΕ είναι έτοιμη να στηρίξει τη Λιβύη και προσθέτει πως θα «πρέπει να αναπτύξουμε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για ανοιχτούς δρόμους προς την Ευρώπη και για νόμιμη μετανάστευση. Η ΕΕ θα χρειαστεί μετανάστες στο μέλλον. Στην ΕΕ υπάρχει ήδη το σύστημα της μπλε κάρτας. Η Γερμανία είναι η πρώτη που το εισήγαγε… Θα πρέπει  να προσδιορίσουμε τις ανάγκες μας και για το λόγο αυτό έχουμε στείλει ήδη υπαλλήλους στις χώρες προέλευσης. Θέλουμε μια ελεγχόμενη ροή, όχι μια ανεξέλεγκτη ροή».

Και τέλος ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει πως «η Ευρώπη είναι λιγότερο σε κίνδυνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης σε σύγκριση με τη μετανάστευση και τις προσφυγικές ροές» και τονίζει πως θα πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης προσώπων εντός της ΕΕ.