Ιδεολογικό πόλεμο κηρύσσει το Μαξίμου στη Νέα Δημοκρατία

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων και την άσχημη εικόνα με τα σκουπίδια σε πολλές γειτονιές της χώρας, ξέσπασε ένας ιδεολογικός πόλεμος ανάμεσα σε Κουμουνδούρου και αξιωματική αντιπολίτευση. Αναμφισβήτητα, είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης να καταδείξει για ακόμα μία φορά, τις πολιτικές διαφορές της με την ΝΔ.

Πιο αναλυτικά:

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγουν την ευθεία αντιπαράθεση με τους συμβασιούχους και κατηγορούν τη ΝΔ, πως επιθυμεί την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων και την αντικατάστασή τους από μεγαλοεργολάβους. Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha πως “με την ψήφο της γαλάζιας ΔΑΚΕ, επιλέγεται οι τόνοι των σκουπιδιών να παραμείνουν στους δρόμους χάριν επιχειρηματικών συμφερόντων”. Τις προηγούμενες ημέρες τα social media είχαν γεμίσει από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι επιθυμούν να αναλάβουν εργολάβοι την αποκομιδή των απορριμάτων.

Η κυβέρνηση κατηγορεί την ΝΔ πως, πιστή στην φιλελεύθερη ιδεολογία της, υποστηρίζει τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, και πως ποντάρει στα βουνά των σκουπιδιών, ώστε να αποδείξει στην κοινωνία τη ρητορική της περί “ανίκανου δημοσίου”. Μάλιστα, πολλοί από τον ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζουν και την ιστορία της ασύμφορης σύμβασης του Άδωνη Γεωργιάδη με την ιδιωτική εταιρεία catering που εφοδίαζε τα νοσοκομεία, όπου για ένα πιάτο φακές το δημόσιο πλήρωνε 12 ευρώ!

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η αντιπαράθεση είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ισχυροποιήσει το αριστερό προφίλ του. Ξέρει πως σε αυτή τη μάχη θα έχει μαζί του την κοινωνία και όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Από την κυβέρνηση θέλουν να αποδείξουν, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο πλευρό των εργαζομένων και πως δεν έχει σχέση με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Στην κυβέρνηση είναι απόλυτα πεπεισμένοι πως ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, με την έξτρα μοριοδότηση των συμβασιούχων είναι η βέλτιστη λύση. Πάντως, αν συνεχιστεί η απεργία, από το Μαξίμου διευκρινίζουν πως το εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αποκομιδή των απορριμάτων, δεν θα αφορά ούτε επιστράτευση, ούτε την ανάθεση σε ιδιώτες εργολάβους…