Βίλντερς: "Οι Έλληνες ξοδεύουν τα χρήματα «σε σουβλάκι και ούζο»"

 

Δριμύτατη επίθεση κατά του ελληνικού λαού εξαπέλυσε ο  ακροδεξιός ηγέτης του Ολλανδικού «Κόμματος για την Ελευθερία», υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες «εξαπατούν», ξοδεύουν τα χρήματα «σε σουβλάκι και ούζο» και μετά ζητούν δανεικά.

Ο  Γκέερτ Βίλντερς  σε ερώτηση που έθεσε προς τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, μέσα στο ολλανδικό Κοινοβούλιο, είπε χαρακτηριστικά:

«Πότε σκοπεύετε να πείτε στους Έλληνες ότι δεν θα ανταμείβονται άλλο πια για την απάτη και την εξαπάτησή τους;» και χαρακτήρισε τη χώρα μας  «πηγάδι δίχως πάτο».

Η ερώτηση, που αφορά τη δόση των 8,5 δισ. ευρώ που αναμένεται να λάβει η Ελλάδα. κατατέθηκε στις 19 Ιουνίου από τον Βίλντερς και άλλους δύο βουλευτές, τους Βίκυ Μάγιερ και Τόνι βαν Ντάικ.

Με ένα έντονο λαϊκίστικο κι υβριστικό ύφος, οι τρεις βουλευτές ρώτησαν συγκεκριμένα: «Συμμερίζεστε την άποψη που λέει ότι δεν μπορείτε να ξοδεύετε όλα τα χρήματά σας σε σουβλάκι και ούζο και στη συνέχεια να ζητάτε κοινωνικά επιδόματα; Αν ναι, πότε σκοπεύετε να πείτε στους Έλληνες ότι δεν θα ανταμείβονται άλλο πια για την απάτη και την εξαπάτηση τους; Αν όχι, πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό στους Ολλανδούς, οι οποίοι μόλις και μετά βίας μπορούν να τα βγάλουν πέρα;».

Συνεχίζουν μάλιστα ακόμη  πιο επιθετικά: «Σκοπεύετε να καταστήσετε σαφές προς την Ελλάδα ότι η Ολλανδία δεν θα πληρώσει ούτε μια δεκάρα από τα χρήματα των φορολογουμένων σε αυτό το πηγάδι δίχως πάτο;»