Γιλντιρίμ: "Η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί δεν είναι αθώοι"

Νέα πρόκληση απ’ την Τουρκία, αυτή τη φορά δια στόματος του Τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, ο οποίος σε δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους ισχυρίστηκε ότι: «Η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί δεν είναι αθώοι.»

Συμπλήρωσε δε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του είπε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, επιστρέφοντας στην Τουρκία απ’ την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία δεν είναι αθώοι και πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και για την ώρα η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια τους.

«Η Άγκυρα έχει επανειλημμένως ζητήσει την έκδοση των 8 Τούρκων αλλά τα ελληνικά δικαστήρια έχουν απορρίψει δύο φορές το αίτημα» σημειώνεται στο σχετικό τηλεγράφημα στο οποίο προστίθεται επίσης η παρατήρηση του Τούρκου πρωθυπουργού ότι αντίθετα με άλλες χώρες η Ελλάδα ήταν κατά των πραξικοπηματιών.

 

 

 

Ο κ. Γιλντιρίμ στη συνομιλία με τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε και στο Κυπριακό επισημαίνοντας ότι «υπάρχει αμφιβολία για το κατά πόσο οι συζητήσεις που θα διεξαχθούν στην Ελβετία στις 28 Ιουνίου θα απαιτήσουν την παρουσία των πρωθυπουργών εγγυητριών χωρών όπως η Ελλάδα και η Τουρκία.

Όπως είπε, τέλος, οι ηγέτες του νησιού πρέπει να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένα θέματα προκειμένου να φτάσουν σε μια συνολική συμφωνία.

Προτεινόμενα για εσάς