Στην Αθήνα ο Βέμπερ: «Να στηρίξουμε τον φίλο μου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Τη Δευτέρα έρχεται στην Αθήνα ο επικεφαλής της Κεντροδεξιάς στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ για ενημερωτικές συναντήσεις και επαφές με την ηγεσία της ΝΔ.

Ο Γερμανός πολιτικός, ο οποίος είναι επίλεκτο στέλεχος των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου υπό την Άνγκελα Μέρκελ, ανήκει στην έντονα φιλοευρωπαϊκή πτέρυγα του κόμματός του. Ο λόγος του μάλιστα εισακούεται στις Βρυξέλλες, αλλά και στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Με την επίσκεψή του στην Αθήνα, προσβλέπει στον καλύτερο συντονισμό με το «αδελφό κόμμα» της Ν.Δ. Και όπως είπε ο ίδιος στην Deutsche Welle, «ο σκοπός της επίσκεψης στην Αθήνα είναι να σκεφτούμε τα επόμενα βήματα μαζί με το κόμμα, με το οποίο συνεργαζόμαστε, τη Νέα Δημοκρατία. Και βέβαια να στηρίξουμε τον φίλο μου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να του πούμε ότι μπορεί να υπολογίζει στους φίλους του στην Ευρώπη, γιατί πιστεύουμε ότι στο πρόσωπό του οι Έλληνες θα είχαν μία ικανή ηγεσία».

Σημειώστε ακόμη ότι η επίσκεψή του ειδικά αυτή την εποχή, είναι σημαντικότατη για το οικονομικό «μέτωπο», όσο και την προσφυγική κρίση. Την Τρίτη η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι εκκινεί νομική διαδικασία εναντίον τριών χωρών της ανατολικής Ευρώπης, που αρνούνται να συμμορφωθούν με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για τη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει τον Γερμανό πολιτικό στην εδώ επίσκεψή του αφού μεταξύ άλλων θα ενημερωθεί για τις δραστηριότητες της Frontex στην Ελλάδα. «Στην ΕΕ χρειαζόμαστε αλληλεγγύη για να ξεπεράσουμε την προσφυγική κρίση» τονίζει.

«Το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι ούτε ελληνικό, ούτε ιταλικό, αλλά είναι πανευρωπαϊκό ζήτημα. Γι αυτό στηρίζουμε τις προτάσεις του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ώστε να διαμοιραστούν τα βάρη με δίκαιο τρόπο. Αρκετά συζητήσαμε όμως, τώρα πρέπει να περάσουμε στην πράξη. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να δώσει επιτέλους κατευθύνσεις για να δούμε πώς θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

Πηγή: Deutsche Welle