Παναττική Συνδιάσκεψη ΟΝΝΕΔ: "Τιμάμε το παρελθόν, συνδιαμορφώνουμε το μέλλον"

Το Σάββατο 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Παναττική Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ παρουσία του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβου, του Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, Κονταδάκη Στέλιου, αλλά και πολλών παλαιότερων Υπευθύνων Οργανώσεων Αττικής. Η κεντρική ιδέα της Συνδιάσκεψης ήταν: “Τιμάμε το παρελθόν, συζητάμε για το παρόν και συνδιαμορφώνουμε το μέλλον”.

Την Συνδιάσκεψη άνοιξε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, τονίζοντας την αξία της παραγωγής πολιτικής, μέσα από την μαζική συμμετοχή των στελεχών σε παρόμοιες Συνδιασκέψεις. Στην συνέχεια, την Συνδιάσκεψη χαιρέτησε ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης, ο οποίος μίλησε για την σημασία της συνεργασίας του Τμήματος Οργανώσεων Αττικής της ΟΝΝΕΔ με το κόμμα σε οργανωτικό επίπεδο, αλλά και για την αίσια έκβαση των εκλογών, όποτε και αν προκηρυχθούν.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο επιστημονικός συνεργάτης του πολιτικού Ιδρύματος Konrad Adenauer, Jeroen Kohls. Η Αντιπρόεδρος του YEPP Χριστίνα Μπαλάσκα μίλησε στα στελέχη για την αναγκαιότητα της διασύνδεσης των στελεχών του Τμήματος, με Οργανώσεις του Εξωτερικού.

Τέλος, ο Υπ. Οργανώσεων Αττικής Άγις Δήγκας στην κεντρική ομιλία του προς τα στελέχη τόνισε την ανάγκη επαναπροσδιορισμού του ρόλου της Οργάνωσης, βάζοντας ψηλά στην ατζέντα την ανάγκη παραγωγής νέων στελεχών, μέσα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Προβλήθηκε επίσης το βίντεο για την ζωή του επίτιμου Προέδρου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή από τα στελέχη, ως ελάχιστος φόρος τιμής για την προσφορά του στην ΝΔ.

Στο τέλος του πρώτου κύκλου της Συνδιάσκεψης, βραβευτήκαν στελέχη της Οργάνωσης για την περίοδο 2000-2010:

Κρυσταλλης Κωνσταντίνος 2000-2005
Παρασκευοπουλος Παναγιώτης 2005-2007
Τσιγκας Ευθύμιος 2007-2010
Κανελλοπουλος Παναγιώτης 2010
Σακαρετσανος Δημήτρης 2010-2013

Κατά την διάρκεια του δεύτερου κύκλου της συνδιάσκεψης, τα στελέχη είχαν την δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την οργάνωση, όπως ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου της ΟΝΝΕΔ. Τέλος, δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας και στρογγυλά τραπέζια για επιμέρους ζητήματα, οι οποίες οδήγησαν σε κατάθεση προτάσεων που θα κοινοποιηθούν στον Πρόεδρο της Οργάνωσης.