Γερμανικό ΥΠΕΞ: «Οικονομική επιστήμη βουντού» η πρόταση Σόιμπλε για την Ελλάδα

Δίνοντας συνέχεια στη διαμάχη μεταξύ του Γερμανού υπ. Εξωτερικών και αντικαγκελαρίου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ άσκησε αυστηρή κριτική στα διάφορα σενάρια οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας για τα επόμενα 40 χρόνια από τους θεσμούς και το ΔΝΤ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «πρόκειται για «οικονομική επιστήμη βουντού»» ενώ με σαφή αν και διπλωματικό τρόπο, επιβεβαίωσε πως εξακολουθεί να υφίσταται διάσταση απόψεων ανάμεσα στον κ. Γκάμπριελ και τον κ. Σόιμπλε.

Όπως μεταδίδει η DW, ο Μάρτιν Σέφερ ανέφερε ότι γνωρίζει τόσο τις αποφάσεις του Eurogroup όσο και εκείνες της γερμανικής Βουλής που αφορούν το ελληνικό χρέος. Στόχος της πρόσφατης παρέμβασής του, «που μάλλον συμμερίζεται όλη η κυβέρνηση», είναι να δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να «ορθοποδήσει», η δυνατότητα να επιστρέψει τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα στις χρηματαγορές, η δυνατότητα ώστε «αυτό το απίστευτα σκληρό πρόγραμμα» να αναδείξει μια προοπτική για τον ελληνικό λαό.

Προτεινόμενα για εσάς