G7 για ελληνικό χρέος: Σόιμπλε: «Περιμένω λύση» - Λαγκάρντ: «Δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια ακόμη»

Το ζήτημα του ελληνικού χρέους τέθηκε επί τάπητος στη σύσκεψη της συνόδου της G7 στο Μπάρι, τίποτα όμως δεν οριστικοποιήθηκε.

Πριν από λίγο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε: «Η Ελλάδα συζητήθηκε στο περιθώριο της συνόδου της G7 στο Μπάρι, παρά το γεγονός ότι επίσημα δεν υπήρχε στην ατζέντα των θεμάτων, και περιμένω λύση».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, είπε: «Δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια ακόμη». Διαβεβαίωσε δε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συνεχίζουν να εργάζονται για το πακέτο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια. «Οι Ευρωπαίοι χρειάζεται να εξειδικεύσουν τις προτάσεις τους για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία θεωρείται απολύτως αναγκαία», είπε χαρακτηριστικά.

Τα βλέμματα όλων τώρα στρέφονται στο Πεκίνο, όπου βρίσκεται ήδη ο πρωθυπουργός και στην ατζέντα των συναντήσεών του περιλαμβάνεται και η Κριστίν Λαγκάρντ.

Σημειώστε όμως, ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις», Πόουλ Τόμσεν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχαν κρυφή συνάντηση στο Βερολίνο, πριν τη Σύνοδο των G7 και δρομολογείται λύση του ζητήματος ως τις 15 Ιουνίου. Σημαντικές αποφάσεις θα παρθούν τόσο στη σύνοδο των G7, όσο όμως και στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, ωστόσο οριστικές αποφάσεις μάλλον δεν πρόκειται να ληφθούν ως τα μέσα του Ιουνίου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το ΔΝΤ ρίχνει ξανά στο τραπέζι την πρόταση για παράταση της ωρίμανσης των ελληνικών δανείων κατά 40 έτη.