Επίθεση Δ. Καμμένου στην Κονιόρδου: Νέα τρικλοποδιά από το Υπ. Πολιτισμού

Για «αλλεπάλληλες τρικλοποδιές» κάνει λόγο ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, στρέφοντας τα βέλη του εναντίον του Υπουργείου Πολιτισμού. Αφορμή οι νέες αποφάσεις της κυρίας Λυδίας Κονιόρδου που βάζουν προσκόμματα στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά.

“Σε νέο χτύπημα προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό του την παραχώρηση του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco”, επισημαίνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και συμπληρώνει ότι “η νέα “τρικλοποδιά” έρχεται από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού αυτή τη φορά Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, η οποία με επιστολή της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας ζητεί να ανακληθεί η παραχώρηση των παλαιών σιταποθηκών του λιμανιού (Silo) στον ΟΛΠ και να αποδοθούν στο υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου εκεί να στεγαστεί μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιώς”.

Όπως λέει ο Δημήτρης Καμμένος, «η πρωτοβουλία αυτή, για την οποία μάλιστα έχουν δαπανηθεί σημαντικά ποσά τόσο από τον ΟΛΠ όσο και από άλλους φορείς για μελέτες και αρχιτεκτονικούς και άλλους εικαστικούς διαγωνισμούς, μετρά ήδη 10 χρόνια. Αλήθεια τώρα το θυμήθηκαν από το Υπουργείο να εκκινήσουν εκ νέου το θέμα; Οι εγκαταστάσεις αυτές με νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι, συμπεριλαμβάνονται στις εκτάσεις που έχει παραχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΛΠ, βασικός μέτοχος του οποίου είναι πλέον η Cosco με αποτέλεσμα η νέα αξίωση αυτή του Υπουργείου να προσκρούει προφανώς σε πλήθος νομικών και ουσιαστικών εμποδίων».

Κλείνοντας, ο κ Καμμένος αναφερόμενος στο υπουργείο, ζητά να «σταματήσει επιτέλους το Υπουργείο Πολιτισμού να βάζει τρικλοποδιές στον Πρωθυπουργό της χώρας μας τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το ταξίδι του στο Πεκίνο για να προασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα και να προσελκύσει νέες επενδύσεις. Η ανάπτυξη της Ελλάδας δεν αντέχει άλλα χτυπήματα».