Τσίπρας: Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι εμβληματικής σημασίας

Τη χαρά του που βρίσκεται στην περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου του Εύοσμου. Βρισκόμαστε δίπλα στις ανάγκες των πολιτών, και αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στα Κέντρα Υγείας, τόνισε.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας είναι εμβληματικής σημασίας. «Για πάρα πολλά χρόνια, οι κυβερνήσεις ξεχνούσαν να περάσουν από αυτές τις περιοχές, ξεχνούσαν ότι υπάρχουν. Όταν είπα ότι θα έρχομαι στη Θεσσαλονίκη δεν εννοούσα το κέντρο αλλά να βρίσκομαι σε αυτές τις περιοχές, για να είμαι στο πλευρό των πολιτών και να παλεύουμε μαζί τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός από τον Εύοσμο ανακοινώνοντας τη δημιουργία 14ων κέντρων υγείας αστικού τύπου.

Εκείνο που θα ήθελα να μείνει πίσω από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια πολύ ουσιαστική εμβληματική μεταρρύθμιση στην υγεία, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα βρίσκονται σε λειτουργία 239 αντίστοιχες μονάδες σε όλη τη χώρα.

Αυτές οι μονάδες θα έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, του Χρηματιστηρίου, των εξοπλιστικών, για να μην ξεχνάμε και ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα. Γίνονται σήμερα παρά το γεγονός ότι κυβερνούμε σε συνθήκες αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «επαναστατική κίνηση στον χώρο της υγείας» που αλλάζει τον χάρτη της πρωτοβάθμιας φροντίδας και έχει σχεδιαστεί με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Όταν ο κόσμος ακούει μεταρρυθμίσεις σκιάζεται αντί να αναθαρρεί, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι μια μεταρρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο».