Μητσοτάκης: Απάτη τα αντίμετρα, αμοραλιστής και εξουσιομανής ο Τσίπρας

Σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον Γιώργο Αυτιά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων για τον μέσο Έλληνα», ενώ χαρακτήρισε αμοραλιστή εξουσιομανή τον Πρωθυπουργό.

Για τα αντίμετρα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «ο Αλέξης Τσίπρας ψεύδεται, διότι τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν μόνο αν περάσουμε τους στόχους. Το πρώτο μας μέλημα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις» και προέβλεψε: «Όση περισσότερη λιτότητα μας ζητάνε τόσο περισσότερο η οικονομία μας θα βουλιάζει στη λιτότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως πέτυχε το πλεόνασμα υπερφορολογώντας τους πολίτες, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για επιστροφή ενός 0,5% του πλεονάσματος στους πολίτες: «Αν είναι σίγουρος ότι θα μπορεί να έχει υπέρβαση των στόχων για το πλεόνασμα το 2017 γιατί δεν επιστρέφει τώρα ένα 0,5% στους πολίτες, όχι όμως με επιδόματα και προσλήψεις για να χτίζει το πελατειακό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν έχω ένα μαγικό ραβδί να φέρω τις συντάξεις πίσω εκεί που ήταν» συμπλήρωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις και νέες θέσεις εργασίας: «Επανέρχομαι στους φόρους γιατί υπάρχει περιθώριο. Το περίσσευμα από το μάζεμα του κράτους θα στραφεί σε φοροελαφρύνσεις. Δεν τάζω θέσεις εργασίας στο Δημόσιο αλλά πιστεύω ότι μια ανάπτυξη 4% μπορεί να δημιουργήσει 120.000 θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο στόχος. Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχουν ευέλικτης μορφές εργασίας αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ οι ευέλικτες μορφές εργασίας έγιναν περισσότερες από τις θέσεις πλήρους απασχόλησης» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Εγώ θέλω να δημιουργήσω τις συνθήκες ώστε το παιδί του συνταξιούχου να βρει δουλειά και ο συνταξιούχος να δίνει το χαρτζιλίκι στον εγγονό του”.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για «νέα διαπλοκή» που διεμήνυσε πως «θα μας βρει σκληρά απέναντι». Έκανε αναφορά στην επίμαχη τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνοντας πως έγινε: «μια διευκόλυνση 38 εκατ. σε έναν επιχειρηματία με αντάλλαγμα την προκλητική του στήριξη στην κυβέρνηση και την είσοδό του στα ΜΜΕ» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας: «Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής».

Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δικαιούται για να μιλά για τους ανέργους στο Αιγάλεω, ανέφερε: «Οι κάτοικοι του Αιγάλεω γνωρίζουν ότι εγώ από το 2004 εκλέγομαι με σταυρό, πρώτος πολλές φορές, και στο Αιγάλεω και στο Περιστέρι και στην Αγία Βαρβάρα. Εγώ δεν ζω στο Αιγάλεω, και δεν το περιφέρω ως πιστοποιητικό αριστεροσύνης όπως κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το μισό υπουργικό συμβούλιο μένει στα βόρεια προάστια» είπε ο κ.Μητσοτάκης.